Európa Liga

Jutalomjátékból akár csoda is lehet - tipp a Torino-Lokira

  • varin

A hajdúságiak az esélytelenség nyugalmával léphetnek pályára a Bikák vendégeként.

A bravúros bronzérem megszerzése és a Kukesi kiverése után már ajándéknak is tekinthető a Debrecen Torino elleni találkozója. Reálisan nézve a Lokinak sok esélye nincs a Serie A 7. helyezettje ellen, ám a körülmények azt mondatják velünk, annyira azért mégsem reménytelen a helyzet.

Egyrészt nemigen tud olyan eredmény születni Alessandriában, amely után kritizálni lehetne a hajdúsági csapatot, másrészt a debreceniek lábában már tétmeccsek is vannak, amit még Walter Mazzarri is kiemelt, mint fontos tényező.

{"headTitle":"Torino-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-25 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Torino","odds":"1.17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Debrecen","odds":"16.51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

"Előttünk járnak a felkészülésben, ez nem is kérdés, ez pedig azért nem egy megnyugtató tényező. Nagyon fontos ez az európai kupamérkőzések korai szakaszában, márpedig a Debrecennek majdnem egy hónap fórja van velünk szemben. Be kell osztanunk az energiánkat 90 percig és mindenképpen el kell kerülnünk, hogy gólt kapjunk. Ellenfelünk sokat kontrázik, veszélyes csapat, a támadóik pedig fizikálisan erőteljesek. Fontos teszt lesz a csütörtöki mérkőzés" - mondta el Mazzarri az eddigi tapasztalatait.

Érezhetően megvan a tisztelet a Bikák oldaláról, ami azért jóleső érzés. Belottiék valóban még a felkészülés elején járnak, van ugyan három győzelmük, de ebből kettő amatőr csapat ellen született, 18, illetve 15 lőtt góllal, ezeket tehát nehéz számításba venni.

Ami a Loki csapatát illeti, Herczeg András a mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón elmondta, hatalmas megtiszteltetés, hogy pályára léphetnek egy erős, topligás csapat ellen, de mindent megtesznek majd a jó eredmény elérése érdekében. A sikeredző elmondta, hogy nagyon sok rutintalan játékosa van, így mindenképpen a tapasztalatszerzés is fontos hozadéka lesz a kétszer 90 percnek.

A magyar gárda csapatkapitánya, Tőzsér Dániel elmondta, furcsa mérkőzés lesz, hiszen a Torino nem játszhat otthon (mert 17-én még koncert volt a stadionban), ráadásul a fullasztó meleg mindkét csapat számára egy befolyásoló tényező lehet.

A Bikák 2014/15 óta nem jártak kint Európában, előtte pedig utoljára 1994-ben vitézkedtek, még a KEK-ben, de azért rutintalanságról kár lenne beszélni olyan futballistáknál, mint Zaza, Falque, Ansaldi, Sirigu vagy Rincón.

A fogadóirodák -1.75-nél húzták meg az egál line-t, míg egy debreceni gólra 2.37-es szorzóval fogadhatunk. Nincs könnyű dolgunk fogadási szempontból, hiszen eléggé adja magát a hazai siker, de a semleges pálya, a rendkívüli meleg, az idény eleji forma és a túl könnyűnek ígérkező ellenfél mind-mind olyan tényezők, amelyek egy olasz csapatot, egy ilyen Európa Liga-mérkőzésen képesek kicsit elaltatni. Valószínűleg Mazzarri inkább a mérkőzés elejét nyomja majd meg, így egy félidei Torino-vezetés a tippünk, viszont gáláz vagy kiütést mi nem várunk a Bikáktól.

{"headTitle":"Torino-Debrecen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-25 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő: Torino -0.75","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081677] 2019-07-25 21:00:00 Torino - DVSCx;