Vízilabda

Íme, tippünk a magyarok bronzmeccsére

  • Tomihmv
megosztom

A világbajnokság bronzmérkőzésén Ausztráliával csap össze női vízilabda-válogatottunk.

Lányaink a bronzért játszanak pénteken. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

Sajnos nem jött össze a bravúr, az alapvetően erősebbnek taksált spanyol válogatott könnyedén (16-10) átlépett a magyar csapaton a 2019-es vízilabda-világbajnokság elődöntőjében, így a mieink a bronzéremért játszanak, az ellenfelünk pedig Ausztrália lesz.

"Megpróbáltunk mindent, de az olyan nap volt, amit máskor belövünk, azt ezúttal nem. Tény, se a kapusainknak, se a csatárainknak nem jött össze semmi. Azt kell, mondjam, a mérkőzés fontos pillanataiban sokkal butábbak voltunk, mint a spanyolok, megmutatkozott a rutinjuk. Az elején Edina kapott egy-két peches gólt, amely aztán az ő teljesítményét is elvitte. A spanyolok szervezettebben védekeztek és precízebbek voltak elöl" - értékelt a spanyolok elleni elődöntőt követően Bíró Attila az NSO-nak, majd kitért a folytatásra is.

"Éremért jöttünk, szeretnénk is elvinni, meglátjuk, másfél nap alatt hogyan tudunk talpra állni a pofonból, az szép zárása lenne a vb-nek. Azokat az elemi hibákat kell csökkenteni, amelyeket gyakorlatilag mindenki elkövetett. Bízom benne, hogy a sérültjeink rendbe jönnek, és az utolsó meccsre oda tudunk állni."

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
bet365

Az ellenfelünk azok az ausztrálok lesznek, akik szintén igen komoly pofonba néztek bele az elődöntőben, hiszen 7-2-re kaptak ki az amerikaiaktól. Igaz, ahogy Spanyolország, úgy az USA továbbjutása is várható volt szerdán.

Ezen találkozót megelőzőleg egyébiránt Ausztrália nem okozott csalódást a vb-n, többek közt a mieinket alaposan kiütő Oroszországot két találattal győzte le a negyeddöntőben. A nyolcaddöntőben kiütötte a kazahokat, míg a csoportban Kínát és Japánt magabiztosan fektette két vállra, az olaszoktól viszont egy találattal kikapott a nyitónapon.

A felek legutóbb, bő egy hónapja a budapesti Világliga Szuperdöntőjének 5. helyért vívandó találkozóján meccseltek, és akkor roppant simán nyertek az ausztrálok, 12-7 lett ugyanis a vége. Ezúttal is ők az esélyesebbek, és mivel úgy tűnik, hogy nagyon elfogyott a végjátékra a magyar csapat, véleményünk szerint sajnos a bronzérem sem jön össze a mieink számára.

{"headTitle":"Magyarország - Ausztrália","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-26 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ausztrália ","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom