Európa Liga

Féltjük is a Honvédot, meg nem is - íme tippjeink

  • ivan
megosztom

Már a magyarországi mérkőzésen is komoly underdognak számít a Budapest Honvéd. Tényleg esélytelenek a kispestiek?

A tavalyi szezon bajnoki eredményei alapján a román bajnokság negyedik legerősebb csapatát tisztelhetjük az Universitate Craiova személyében és mivel a magyar pontvadászat gyengébbnek számít a románnál, így a krajovai csapat értelemszerűen esélyesebb a továbbjutásra.

Az azonban talán meglepő, hogy már a hazai odavágón is ennyire nagy az oddskülönbség a két csapat győzelmére. Íme a számok:

{"headTitle":"Honvéd - Craiova ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-25 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Honvéd ","odds":"3.26","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.22","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Craiova ","odds":"2.28","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"}]}

A Transfermarkt szerint a két klub játékoskerete között is elég komoly a különbség, hiszen amíg a román csapat piaci értéke a portál szerint 24,35 millió euró, addig a Honvédé jelenleg 7,13 millió eurót tesz ki. A román csapat legnagyobb értéke Alexandru Cicaldau, aki egymaga négy millió eurót kóstol, míg a kispestieknél Kulach a maga 700 ezer eurós értékével a listavezető.

Az előző körben a Honvéd a litván Zalgirist ejtette ki 3-2-es összesítéssel, míg a Craiova az azeri Sabailt verte kétszer 3-2-re. A kispestiek továbbjutásához kellett a remek kapusteljesítmény is, hiszen mindkét meccsen meglehetősen sok teret adtak a litván csapatnak az építkezéshez. 

Nagy kérdés, hogy az újabb egy heti munka mennyire volt segítségére Guisepe Sanninónak, mert egyelőre az olasz mester nem igazán tett ránk meggyőző benyomást.

 

Mire érdemes fogadni?

Az semmiképpen nem segíti a Honvédot, hogy a meccset elvitték a fővárosból és ezért Győrben rendezik meg a találkozót. Bár a kispesti drukkerek bizonyosan szép számban lemennek majd a Kisalföldre, azért még sem lesz ugyanaz a helyzet, mintha Pesten maradhattak volna.

A román csapat erejét nehéz belőni így a szezon elején, hiszen az azeri csapat kiejtése szép teljesítmény, a felkészülés során a Fradi nagyon simán, 4-0-ra verte a románokat egy edzőtáboros találkozón.

Az első meccsen szerintünk azért ennél esélyesebbnek kellene lennie a Honvédnak, viszont ha a középpálya ismét olyan átjáróház lesz, mint a Zalgiris ellen, akkor ez a Craiova azért már jobban fogja ezt büntetni.

A végeredmény helyett ezért inkább a gólokra fogadnánk. A bukik elég alacsonyra lőtték be az egál határokat, pedig az első körös mérkőzések alapján nem biztos, hogy ez az indokolt.

Egyik csapat védelme sem sebezhetetlen, ugyanakkor a támadósorban mindkét oldalon akadnak jó nevek - Kispestre időközben visszatért Ikenne-King is -, így szerintünk mindkét gárda esélyes arra, hogy szerezzen legalább egy találatot.

{"headTitle":"Honvéd - Craiova ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-25 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 2 felett (AH) ","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/22bet/go","bookmaker":"449"}]}
[3065139] 2019-07-25 18:55:00 Honvéd - CS Universitatea Craiovax;
borítókép: honvedfc.hu
megosztom