Úszó-vb

Éremre pályázik Kapás és Szilágyi, mutatjuk mire érdemes fogadni

 • Cesc18
megosztom

Csütörtökön a női 200 pillangó és férfi 100 gyors döntőjében szoríthatunk magyar úszóért.

Varázslatot láthattunk szerdán Kvangdzsuban, miután Milák Kristóf 200 méter pillangón megdöntötte Michael Phelps 2009-es rekordját és megszerezte első világbajnoki címét. Csütörtökön ugyanebben a számban a hölgyeknél Kapás Boglárka, valamint Szilágyi Liliána növelheti a magyar küldöttség érmeinek számát.

Éremesélyesként várja a 200 pillangó döntőjét Kapás. - Fotó: Facebook

Kapás és Szilágyi, ha nem is aranyesélyesként, de mindenféleképpen éremesélyesként várják a csütörtöki döntőt.

A mezőny finoman szólva sem túl acélos, ez már az elődöntőkben is megmutatkozott, ahol a két magyar 2:07-es idővel is a harmadik és negyedik helyen jutott be a döntőbe. 

Papíron az arany és az ezüst a két amerikai, Hali Flickinger és Katie Drabot között dőlhet el, ugyanakkor azt érdemes róluk tudni, hogy világversenyen ilyen helyzetben még nem voltak és könnyen lehet, hogy többet nem is lesznek. Ez semmiféleképpen sem növeli az esélyeiket és ha elgörcsölik, akkor ebből egy rettentően nyitott verseny kerekedhet. 

Két éve Budapesten nagyon erős időket láthattunk, például az a Franziska Hentke, akit most a bukik a két magyar mögé sorolnak 2:05-ös idővel lett ezüstérmes. A német pillés egyébként némileg sötét ló, hiszen a rutinja és tudása megvan ahhoz, hogy akár aranyat nyerjen, viszont sem tavaly, sem pedig idén nem úszott igazán erős időket. 

A két magyarban nagy kérdés, hogy mennyire maradt. Kapás nagyon okosan úszta az elődöntőjét, sokat tartalékolva a második 100-ra, de nem tudni, hogy egy gyorsabb kezdéssel tud-e ennél sokkal jobb időt úszni. A dobogójára 1.65-öt fizet a   , míg Szilágyi esetében 2.65-ös oddsot kapunk. 

Fogadás szempontjából mi az esélytelenebb amerikaira, Drabotra fókuszálunk, akitől kisebb nyomással a vállain egy lazább úszást várunk. Júniusban Santa Clarán egy 2:06-os idővel vétette észre magát és ezt megismételte tegnap az elődöntőben is. Ilyen időkkel az ezüst elég erős kandidáltja. 

{"headTitle":"Úszó-vb","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-25 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Női 200m pillangó: Drabot 1-2","odds":"1.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A női 200 pillangó mellett férfi 100 gyorson is lesz magyar érdekeltség, Németh Nándor ugyanis a hetedik legjobb időt úszta az elődöntőben. 

„Nem panaszkodom, hiszen megvan a döntő, bár valamivel jobb időt szerettem volna úszni. Szerencsére most a végét jobban bírtam. A holnapi egy örömúszás lesz és ha még egy kicsit tudok javítani, annak nagyon örülnék” – nyilatkozta az M4 Sportnak Németh. 

A 19 éves magyar tehetségtől már a döntőbe jutás is nagyon szép eredmény, a csütörtöki fináléban pedig reálisan a hetedik vagy nyolcadik helyre lehet esélye. A top 6-hoz ugyanis jó eséllyel 47-tel kezdődő idő kellene, amihez nem kicsit, hanem három tizedet kellene javulnia. 

22bet

 

 • Pro
  MoneyMaker
  2019. július 24., Szerda 19:41

  World Championships | Mens 200 Individual Medley

  2019. július 25., Csütörtök 14:05
  • Ország:Dél-Korea
  • Fogadás típusa:Győztes
  • Tipp:Daiya Seto
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:5.50
  • Eddig éri meg:4
  • Tét:2
  • INDOKLÁS:

   Meglep, hogy ekkora favoritnak hozták ki Kaliszt. Tény, hogy ő a címvédő, de idén nem mutatott olyan nagy formát és az elődöntőben sem volt annyira meggyőző. Seto-ban látom a legnagyobb potenciált, hogy elkapja. A japán ugyan inkább 400 vegyesen erős, de 200-ról is vannak érmei. Az elődöntőben úgy úszott 1:57 elejét és verte Kaliszt, hogy előtte nem sokkal a gyilkos 200 pillén döntőzött és jött be Milkák mögött másodikként. Jó formában van, semmi nem indokolja, hogy ekkora underdog legyen.

  • Eredmény:

   Seto

  • kimenetel
   Nyereség
  • 9.00
megosztom