Vízilabda

Az olimpiai kvóta és a vb-döntő a tét a magyar válogatott számára

megosztom

Férfi vízilabda-válogatottunk csütörtökön Olaszország ellen elődöntőzik a dél-koreai világbajnokságon.

A döntő a tét válogatottunk számára. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

Kedden egy igen szoros csatában a magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re győzte le az ausztrál válogatott, így bejutott az elődöntőbe. Csütörtökön tehát a döntőért játszik a Märcz-csapat, az ellenfele pedig Olaszország lesz.

"Mondtam, hogy nagyon nehéz meccs lesz. Így is lett, pedig sokan úgy gondolták, hogy biztos örültünk, amiért Montenegró helyett az ausztrálokat kaptuk. Nem játszottunk jól, de egy negyeddöntőben egy a lényeg, az, hogy nyerjünk, bármilyen áron, és ez pedig sikerült is" - értékelt a vlv.hu-nak Bátori Bence, majd kitért az olaszok elleni ütközetre.

"Az ausztrálok elleni mérkőzés után ottmaradtunk, megnéztük az olasz-görög meccset, az is borzasztóan kemény volt. Az olaszokkal játszunk, ami egy nagyon nehéz elődöntő, igazi ki-ki meccs lesz. Most már csak és kizárólag erre fókuszálunk."

A férfiválogatott vb-csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
bet365

A döntőért tehát Olaszország ellen ugranak medencébe fiaink, akik a mieinkhez hasonlóan százszázalékosak. Sokszor rezgett számukra a léc, hiszen a brazilokat ugyan kiütötték a nyitónapon, ám azt követően a japánokat csak kettővel, a németeket és a görögöket mindössze egy találattal verték, pedig ezen találkozók közül csak a hellének elleni emelkedett az átlag fölé.

Hiába az új szabályok, az olaszok továbbra sem lőnek sok gólt, igaz, amíg ilyen pazarul védekeznek (eddig maximum hét gólt kaptak a világbajnokságon egy meccs alatt), addig nem is kell elől megerőltetni magukat. Ahogy haladunk az időben előre mindez ránk is igaz, ráadásul már az ausztrálok ellen visszatért csapatkapitányunk, Varga Dénes, akivel egyértelműen sokkal többre lehet képes válogatottunk, mind elöl, mind hátul.

A bukmékerek szerint mi vagyunk az esélyesebbek háromesélyben, azonban ez egy ilyen horderejű találkozón (a győztes azon kívül, hogy világbajnoki döntőt játszhat olimpiai kvótát szerez a tokiói ötkarikás játékokra) nem mernénk győztesre fogadni. Inkább gólokra szavazunk, abból is kevésre, egyrészt a fentebb olvashatók, másrészt pedig a hatalmas tét miatt.

{"headTitle":"Magyarország - Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-25 11:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 18,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom