Úszó-vb

Ezt csak Milák veszítheti el?!

  • Cesc18
megosztom

A magyar tehetség toronymagas favoritként várja a szerdai 200 méteres pillangó döntőjét a kvangdzsui vizes vb-n.

Hosszú Katinka és Rasovszky Kristóf után szerdán Milák Kristóf 200 méter pillangón szállíthatja a harmadik magyar aranyérmet. A 19 éves magyar tehetség a szám favoritjaként érkezett Dél-Koreába és az elődöntős úszása után nem hagyott kérdést afelől, hogy őt kell legyőznie annak, aki a világbajnoki címre pályázik. 

Milák brutális erődemonstrációt tartott és több, mint két másodpercet osztott ki a komplett mezőnynek. 

Milák karrierje első vb-aranyát nyerheti szerdán. - Fotó: Facebook

Nagyon könnyűnek, nagyon lazának éreztem, olyan könnyűnek, amilyen csak lehet egy kétszáz pillangó. 

- ezt még a délelőtti, első úszása után nyilatkozta Milák és hozzátette, hogy délután is a legjobb időt célozza meg. 

Ez olyannyira jól sikerült, hogy 1:52.96-tal csapott a célba, ami két tizedre van az egyéni legjobbjától. 

Milák a szám címvédőjével és londoni olimpiai bajnokával, Chad le Clos-val úszott egy elődöntőben és nagyjából 150 méterig fej-fej mellett mentek. Utána viszont a magyar pillés úgy ment el a dél-afrikaitól, mintha a riválisa megállt volt. 

Le Clos vélhetően nem úszta ki magát, annál ő sokkal taktikusabb és rutinosabb úszó, viszont azt sem érezni, hogy jelenleg 1:53-on belüli időre lenne képes. 

Milák úgy értékelt, fejben 99, testben 90 százalékban készen áll, hogy a döntőben is jól teljesítsen.

A bukik szorzói is arra engednek következtetni, hogy ezt a döntőt csak a magyar veszítheti el, hiszen 1.10 alatti szorzót kapunk a győzelmére. 

Ami a dobogó többi fokát illeti, előzetesen Milák egyik legnagyobb kihívója Kenderesi Tomi lett volna, ám a másik magyar pillés klasszis sérüléssel bajlódik és a döntőbe is csak egy szétúszást követően tudta beverekedni magát. Leírni nem lehet Kenderesit, de szélső pályáról, nem 100%-osan egy dobogó közeli eredmény is hatalmas bravúr lenne, az érem pedig pláne. 

Le Clos-t soha nem lehet leírni, mert egy hatalmas harcos, aki képes a semmiből előrántani egy erősebb úszást. Daiya Seto pályázik még jó eséllyel éremre, a 25 éves japánnak ez már a sokadik világbajnoki döntője lesz és két éve Budapesten éppen ez volt az egyik olyan száma, amelyben dobogóra állhatott. 

{"headTitle":"Úszó-vb","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-24 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Férfi 200m pillangó: Seto top 3","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom