Vízilabda

A döntőért ugrik medencébe a magyar válogatott!

megosztom

A világbajnokság elődöntőjében Spanyolországgal találkozik női vízilabda-válogatottunk.

A spanyolok ellen elődöntőzik válogatottunk. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

Kőkemény csatában sikerült legyőznie az olasz válogatottat a negyeddöntőben a magyar csapatnak a 2019-es vízilabda-világbajnokságon, ennek köszönhetően pedig szerdán a döntőért ugranak medencébe lányaink, az ellenfelünk pedig Spanyolország lesz.

"Többször elmondtam, nekünk jól jön a plusz mérkőzés a negyeddöntőért, fontos, hogy még játszottunk. Nem csökkent az önbizalmunk, és jól játszottunk. Persze jól játszva nyerni könnyű, és ezért van nagy értéke az olaszok elleni sikernek, mert korántsem sem pólóztunk nagyon jól. Iszonyatos taktikai csatát vívtunk, ezerszer találkoztunk már egymással, akár ezekben a felállásokban is. A múltból semmilyen következtetést sem lehet levonni, mindig a napi formán múlik a siker, hetven-nyolcvan százalékban úgyis fejben, mentálisan dől el a meccs. A védekezés, a jó meccskezdés több mint biztató volt. Azért is esett kevés gól, mert nagyon jól ismerjük a másikat. Az olaszok ki tudták kapcsolni Keszthelyi Ritát, sőt majdnem kipontozták, ami azért nekünk egy-két gól mínuszt jelentett, de mi is kivettük a játékból a kulcsembereiket" - értékelte az olaszok elleni meccset Bíró Attila az NSO-nak, majd kitért az elődöntőre is.

"Nem rakok extra terhet a lányokra. A spanyolok az esélyesebbek, ezt a teljesítményt is meg kell fejelnünk, hogy szoros mérkőzést játsszunk velünk, de képesek vagyunk rá."

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
bet365

Ahogy szövetségi kapitányunk is elmondta, a spanyolok jelenleg nagyobb játékerőt képviselnek, mint a mieink. Ezt mi sem példázza jobban, hogy a két csapat elmúlt nyolc mérkőzéséből ötször kaptunk ki, ami mellett két döntetlen és egy győzelem a mérlegünk. Mindemellett a spanyolok jó formában vannak a világbajnokságon, négyből négyszer nyertek, a kazahokat és a kubaiakat kiütötték, de a görögöket tíz, míg a nyolcaddöntőben a hollandokat négy találattal verték meg.

Mindezek után a bukmékereknél toronymagas favoritnak számítanak a hispánok, háromesélyben mindössze 1.30-szoros oddson lehet rájuk fogadni, míg a mieinkre közel ötszörösön. Azonban egy egy ilyen gyors és pörgős tornán, egy ilyen horderejű meccsen véleményünk szerint nüanszok dönthetnek majd, mint ahogyan erről Bíró Attila is beszélt. Éppen ezért szerintünk a bukmékerek által felállított hendikephatáron belül maradhatunk, vagyis azon a véleményen vagyunk, ha ki is kapunk, azt maximum két góllal tesszük.

{"headTitle":"Magyarország - Spanyolország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-24 11:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország +2,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom