Úszó-vb

"Leütök mindenkit" - 3.50-es oddson fogadunk az úszás fenegyerekére

  • Cesc18
megosztom

Egy bravúrúszással Kozma Dominik és Késely Ajna is érmet nyerhet kedden.

Hétfőn Hosszú Katinka révén megszületett az első magyar arany a medencés úszószámokban a kvangdzsui vizes világbajnokságon. Hosszú zsinórban a negyedik világbajnokságán húzta be a 200 vegyest, szokás szerint igen komoly fölénnyel.

Kedden két döntőben lesz magyar érdekeltség, 200 gyorson Kozma Dominikért, míg 1500 gyorson Késely Ajnáért szoríthatunk. 

Kozma egyéni csúcs javításra készül 200 gyorson. - Fotó: Facebook

Kozma borzasztó okos úszással, a hatodik legjobb idővel jutott be a fináléba. A magyar gyorsúszó 1:46.55-tel kezdett a selejtezőben, ami után igen komoly célokat fogalmazott meg.

Erre készültem, és még életemben nem úsztam ilyen lazán egy előfutamot, mint most. Ezekkel a kényelmes, energiaspóroló tempókkal 1:46-ot jöttem, abszolút kiengedve a végén, délután csinálok belőle 1:45-öt, holnap meg 1:44-et. Leütök mindenkit.

- fogalmazott Kozma a Magyar Úrszó Szövetségnek. 

Doma be is tartotta az ígéretét, hiszen a délutáni elődöntőben már 1:45:57-tel csapott a célba, igencsak megközelítve az egyéni csúcsát. 

Ha sikerül tovább javulnia - elmondása szerint maradt még ebben is -  és tényleg meglesz az 1:44-es idő, akkor az érem szinte garantált, de még egy 1:45 eleji új egyéni csúccsal is reménykedhetünk. 

Nehéz egyébként jósolni erre a döntőre, mert borzasztó sűrű a mezőny. Ami látszik, hogy Kozma tényleg tudja mit csinál és nagyon ki van hegyezve erre a 200-ra, így várhatóan 5.00 körüli oddson megérhet egy kis pénzmagot, hogy érmet nyer. 

{"headTitle":"Úszó-vb, férfi 200m gyors","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-23 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kozma Dominik top 3","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Ami Késely esélyeit illeti, a formával nála sincs gond, hiszen 400 gyorson országos csúcsot úszva csak hajszállal maradt le az éremről, majd másnap az 1500-on kilenc (!) másodpercet javítva a legjobbján kvalifikálta magát a döntőbe. 

"Kicsit féltem ettől a számtól, mert úgy éreztem, a vasárnapi nagyon sokat kivett belőlem, ráadásul az éjszaka a szúnyogokkal is megküzdöttem. Kicsit nyögvenyelősen ment a bemelegítés, de Gyuri bácsi (Turi György) sokat biztatott, és végül egy remek kis délelőtti úszás jött ki ebből" - mondta Késely az M4 Sportnak. 

A 17 éves magyar tehetség ismét érem közelben zárhat. Ez a 15:54.48 az idei ötödik legjobb idő, ami viszont rontja az érmes esélyeit, hogy hárman is ott vannak a döntőben azok közül, akik 15:50 alatt úsztak már 2019-ben. 

A 4-5. hely tűnik reálisnak Ajnának, de 1500-on könnyű fejre állni, ráadásul a magyar folyamatosan döntögeti az egyéni legjobbjait, így még azt sem zárhatjuk ki, hogy ezen az 15:54-en javítani tud a döntőben.

unibet

 

megosztom