Európa Liga

Lehet érték a magyar csapatok meccseiben? - íme a Loki, a Vidi és a Honvéd szorzója

  • varin
megosztom

A bukik szerint a Lokinak és a Honvédnak is bravúrra van szüksége, a Vidi viszont favorit.

Mindhárom EL-csapatunk sikerrel vette az első akadályt, a Debrecen, a Videoton és a Honvéd is továbbjutott a következő körbe. Sok pihenőre nincs lehetőség, a triumvirátus csütörtökön már újra pályára lép, ám az első oddsok alapján csak az ezüstérmes fehérváriaknak van esélye a továbbjutásra.

Oddsok a magyar csapatok első mérkőzéseire és a továbbjutóra
   
  1 x 2 Magyar csapat továbbjutása Kiesése
Torino-Debrecen 1.20 6.50 9.00 5.50 1.14
Honvéd-Craiova 2.62 3.20 2.50 3.25 1.33
MOL Vidi-Vaduz 1.53 4.20 5.00 1.44 2.62

Az talán vitán felül áll, hogy a Debrecen részéről még az is komoly tett lenne, ha nem kettős vereséggel esne ki, hiszen a sztárokat felvonultató Torino még úgy is toronymagas esélyes, hogy saját jogán nem vívta ki tavaly a nemzetközi kupaindulást. Walter Mazzari keretében tobzódnak az ismert nevet, elég csak Sirigu kapusra gondolni, esetleg a támadók közül Falquéra, Zazára vagy a válogatott Belottira.

A Torino keretének összértéke 200 millió euró, a Debrecené 6,3.

A Bikák egyébként 2015 óta nem jártak kint Európában, a hazai pályát viszont olyan nagyon most sem élvezik, hiszen a találkozóra nem Torinóban, hanem Alessandriában kerül sor.

A román Universitatea Craiova ellen játszik a Budapest Honvéd, ez pedig papíron nem tűnik egy foghatatlan párharcnak. A román gárda "csak" 6-4-es összesítéssel jutott túl a története első európai kupameccsét játszó azeri bronzérmesen, ráadásul keretük sem annyival értékesebb, mint a kispesti csapaté. Üröm lehet viszont az örömben, hogy már a román bajnokságot is remekül kezdtél, két győzelemmel eddig hibátlanok, így egyértelműen favoritnak számítanak.

Liechtensteini bajnokság híján az állandó kupagyőztes, de svájci másodosztályban szereplő FC Vaduz lesz a MOL Vidi ellenfele a második fordulóban. A kiscsapatra egyértelműen úgy emlékezhetünk, mint az a gárda, amely magyar futball elmúlt éveinek egyik legnagyobb szégyenfoltját okozta, 2006-ban ugyanis az Újpestet ütötték ki 4-1-es összesítéssel az UEFA Kupából, amely Bicskei Bertalan rövid fővárosi kalandjának is véget vetett. A mai Vaduz azért már lényegesen erősebb, jártak az első ligában is, az Európa Ligának pedig szinte megszakítás nélkül állandó résztvevői 20 éve.

És bizony a jó eredmények sem maradtak el, 2013 óta csak nyolc vereségük van, sikerrel vertek ki walesi, izlandi, macedón és észt csapatot is, de tavaly például a Levski Szófiát ütötték ki. A Vidi keretének értéke több, mint háromszorosa a Vaduzénak, ennek pedig azért illene a pályán is megmutatkoznia.

2019-07-25;73
megosztom