Darts

Izgulni sem kell majd ezért a szelóért? - napi tippek a World Matchplayre

  • Cesc18
megosztom

Szombaton este Blackpoolban megkezdődnek a küzdelmek a nyár legnagyobb presztízsű dartsversenyén.

A World Matchplay nyitónapi menüjében mindössze négy mérkőzést találunk, ám rögtön olyan sztároknak kell bizonyítaniuk, mint a címvédő Gary Anderson és a 2018-as világbajnok Rob Cross. Három újoncot is színpadra szólítanak majd az est folyamán, szóval izgalmasan indul a torna, lássuk mire érdemes fogadni az első játéknapon. 

World Matchplay, 1. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:10 Nathan Aspinall - Mervyn King 1.37 3.10
21:00 Gerwyn Price - Stephen Bunting 1.36 3.15
22:00 Gary Anderson - Danny Noppert 1.35 3.20
23:00 Rob Cross - Chris Dobey 1.36 3.15

Generációk csatájával indul a torna, ugyanis amíg Nathan Aspinall a feltörekvő tehetségek táborát erősíti, addig Mervyn King igencsak túl van már a karrierje zenitjén. A 25 évvel fiatalabb angol üstökösként robbant be és az elmúlt nyolc hónapban csodás eredményeket tud felmutatni.

Nem kis meglepetésre élete első világbajnokságán elődöntőzött, amit márciusban még nagyobb meglepetésre egy UK Open-győzelemmel fejelt meg. 

Sikereinek sorozata azonban itt még nem ért véget, ugyanis a hónap elején megnyerte a US Masterst, méghozzá a Rob Cross, Peter Wright, Michael Smith trió legyőzésével. Mondani sem kell, hogy a World Series sorozatban is ez volt az első fellépése. 

Aspinall a legjobbját kamerák előtt tudja nyújtani. - Fotó: PDC

Ezek után túl nagy jelentőséget ne tulajdonítsunk annak, hogy a World Matchplayen most debütál, hiszen ebből inkább erőt merít, mint sem megzavarodna az új kihívástól. A bukmékerek nem is különösebben féltik Aspinallt és elég alacsony szorzóval kínálják a továbbjutását. 

King ugyan hatalmas szívvel tud játszani és mérhetetlen rutin van a birtokában, de viszonylag ritkán tud már igazán magas szintet hozni, míg Aspinall kamerák előtt rendre nagyon komoly dartsot tesz a színpadra. Véleményünk szerint ez a fiatalság diadala lesz és még azt sem zárnánk ki, hogy The Asp lehozza a -2.5-ös hendikepet - 10 nyert legig tart a küzdelem. 

A két angol csatája után Gerwyn Price és Stephen Bunting, illetve Gary Anderson és Danny Noppert ütközetére kerül sor. Egyik meccsbe sem szívesen nyúlunk bele, hiszen Price nem villogott az utóbbi időben, ráadásul a 2015-ös negyeddöntője óta egy győzelmet számlál csak Blackpoolban, míg Anderson nemrégiben tért vissza a sérüléséből és egyelőre elég ingadozó a formája. Bunting és Noppert is veszélyes játékosok, előbbi ráadásul egy prágai döntővel hangolt. 


World Matchplay tippjáték, 1. játéknap

Ki nyeri a Gary Anderson - Danny Noppert mérkőzést?

20190717132858

A tippjáték részleteiért kattints ide.

Tippelési határidő: július 20, 20:00


Hogy keretes legyen a történet, az est zárómeccsén is két angol, Rob Cross és Chris Dobey feszül egymásnak. Papíron ez is tetszetős első körös ütközet, ám közel sem biztos, hogy hozza majd az elvártakat. 

Dobey ugyanis igencsak beleszürkült a mezőnybe és egyre ritkábban csillogtatja meg a tudását. Noha bő egy hónapja a dániai European Tour versenyen eljutott a döntőig, de igazán ott sem varázsolt el minket. 

Beszédes, hogy Dobey a 2019-es szezonban kamerás tornán mindössze egyszer dobott 100 feletti körátlagot. 

Ami a világbajnok Cross-t illeti, a Premier League döntője óta szerényebb eredményeket jegyez, ugyanakkor nem is nagyon volt olyan presztízsű torna, amire ki kellett volna hegyeznie a formáját.

A World Matchplayen viszont már egy sokkal koncentráltabb és motiváltabb Cross-t várunk, mint az elmúlt hetekben. Egyébként az utóbbi időben is akadtak elég komoly meccsei az angolnak, például a German Mastersen úgy nyert Max Hopp ellen, hogy 6-ból 6 duplát megdobott, így az ellenfelétől a 106-os átlag is kevésnek bizonyult. 

Nem bonyolítjuk túl a fogadást az első játéknapra, Aspinallt és Cross-t húzzuk be 1.86-szoros pénzért cserébe. 

{"headTitle":"World Matchplay 1. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-20 20:10","footerTitle":"Eredő odds: 1.86","footerLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","events":[{"eventTitle":"Aspinall nyer","odds":"1.37","customLink":"https://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=30558258&bid=26283","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Cross nyer","odds":"1.36","customLink":"https://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=30558258&bid=26283","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom