Úszó-vb

Gigapénzt fizet Kapás és Késely győzelme

  • Cesc18
megosztom

Magyar idő szerint vasárnap hajnali 3 órakor az úszók is megkezdik a csatározást az érmekért a 2019-es dél-koreai vizes világbajnokságon.

A nyitónapon egyéniben a hölgyeknél és az uraknál is 400 méter gyorson avatnak győztest. Magyar szempontból előbbi lesz az érdekesebb, ugyanis Kapás Boglárka és Késely Ajna révén két olyan úszónk áll majd rajtkőre, akik egyaránt a döntőre pályáznak. 

Késely 2018-ban három érmet szerzett a glasgow-i Eb-n. - Fotó: Facebook

Ami a magyar lányok győzelmi esélyeit illeti, elég elenyészőek, mégpedig Katie Ledecky személye miatt. A még mindig csak 22 éves lány uralja a hosszabb gyorsúszó számokat, olyannyira, hogy 400-on sorozatban a negyedik aranyérmét készül elhódítani - a világbajnokságok történetében ő lehetne a harmadik női úszó, aki egy számot zsinórban négyszer megnyer.

Ledecky általában más ligában játszik és megszorítani sem tudják, de Kvangdzsuban most más lehet a helyzet. Az ausztrál Ariarne Titmus ugyanis reális fenyegetést jelent az amerikaira, hiszen a 18 éves tasmán lány immáron 3:59.35-ös egyéni csúccsal rendelkezik, ezzel pedig ő lett a harmadik, aki bejött a 4 perces álomhatár alá. Természetesen ettől még Ledecky a favorit, amit az 1.20-as szorzója is jól jelez, de Titmusra érdemes lesz odafigyelni, mert akár ki is énekelheti a sajtot az amerikai szájából.

A két magyar közül a bukik Késelytől várják a jobb eredményt, de nagy különbség nincs a szorzójukban, hiszen a 17 éves tehetségre 34.00-szeres, míg Kapásra 36.00-szoros oddsot ad az    

Ami a dobogós esélyeiket illeti, ott már barátibb, 5.50-es és 6.00-os oddsokon fogadhatunk a magyarokra. Komoly bravúr lenne megcsípni egy érmet, hiszen Ledecky és Titmus kapásból elviheti az aranyat és az ezüstöt, a bronzra pedig a két kínai, Li Bingjie és Wang Jianjiahe, illetve az amerikai Leah Smith is jobb esélyekkel pályázik, mint lányaink.

Talán egy Késely-bravúrhoz fűzhetünk nagyobb reményeket, hiszen Ajna már a tavalyi Európa-bajnokságon 4:03.57-et tudott, amivel elég közel van a Bingjie, Jianjiahe, Smith trióhoz. 

A selejtezők előtt azért fogadásra nem adnánk a fejünket, hiszen várhatóan már ott elég erős úszásokra lesz szükség, hiszen sokan pályáznak a döntőre. A selejtezők után, vasárnap délelőtt a cikk alatt kommentben jelentkezünk majd újabb esélylatolgatással. 

unibet

 

megosztom