Vízilabda

Nyerünk, de nem ennyivel - így, dupláznánk lányainkkal

megosztom

A világbajnokság nyolcaddöntőjében Új-Zélanddal találkozik női vízilabda-válogatottunk.

Új-Zélanddal nyolcaddöntőzünk szombaton. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

Ahogy megjósoltuk, csütörtökön kikaptunk Oroszország válogatottjától, így a csoport második helyén végeztünk, aminek köszönhetően nyolcaddöntőt kell játszanunk. A szombati ellenfelünk Új-Zéland együttese lesz, avagy kötelező továbbjutnunk.

"Az első négy támadásból talán három gólt kaptunk, nyilván nem ezt beszéltük meg. Az oroszok négy lefordulás gólt lőttek, ezt a játékelemet még a budapesti meccsen is jobban megoldottuk. Azt szerettem volna, ha szorosabban alakul, mint a világligán, ám ezúttal is ötgólos lett a különbség. Bealudtunk az elején, ezzel a kezdéssel, a négy nullás hátránnyal megalapoztuk a meccs hangulatát. Akadtak jó momentumok, de ez összességében kevés, szétúsztak minket" - értékelt Bíró Attila az oroszok elleni meccset követően az mvlsz.hu-nak.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
bet365

Összejött tehát, amit szeretett volna kapitányunk, nem pihenünk, plusz egy mérkőzést játszunk, továbbá nem a legerősebbnek taksált amerikaiak ágán vagyunk. Szombati ellenfelünk tehát az az Új-Zéland lesz, amely válogatott két vereséggel és egy sikerrel abszolválta a csoportkört. A szigetlakók 19 góllal kaptak ki az amerikaiaktól, 9 találattal a hollandoktól, Dél-Afrikát viszont 13 góllal verték.

Az első két eredményből lehet kiindulni, hogy mégis mire számíthatunk a hétvégi találkozón, így nem csoda, hogy a bukmékerek 11,5 gólos favoritnak hoztak ki minket. Ám véleményünk szerint ezt a hendikepet nem csináljuk meg, már csak azért sem, mert ahogy biztos előnyre teszünk szert, úgy fogunk tartalékolni az olaszok elleni negyeddöntőre. Szerintünk tehát érdemes lehet egy kis aprót áldozni az új-zélandiak hendikeppel megtámogatott sikerére.

{"headTitle":"Magyarország - Új-Zéland","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-20 08:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Új-Zéland +11,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom