Darts

Hanyagoljuk Van Gerwent, inkább egy 12-es oddsba fektetünk

  • Cesc18
megosztom

Július 20 és 28 között a blackpooli Winter Gardens ad otthont a nyár legrangosabb dartseseményének, a World Matchplaynek.

Wright bombaformában várja a World Matchplayt. - Fotó: PDC

A világbajnokság mellett ez az egyik legnagyobb presztízsű verseny, amely immáron több, mint negyedévszázados múltra tekint vissza. Az idei torna alatt rekordnak számító 700 ezer angol fontot osztanak majd szét, melyből a bajnok 150 ezret vághat zsebre. 

De vajon ki veheti majd át a gigantikus csekket és a trófeát?

Talán erre a nyári tornára a legnehezebb a formaidőzítés, hiszen a topjátékosok számára a június eleji csapat-világbajnokság óta nem volt igazán nagy presztízsű verseny. 

Sokan a World Matchplay előtti heteket ki is használták lazításra. Erre talán a világelső Michael van Gerwen a legjobb példa, aki ezt az időszakot abszolút a családjára és a pihenésre fordította. Ettől függetlenül két World Series állomáson tiszteletét tette, de a játékában nem nagyon volt köszönet. 

Nagy kérdés Van Gerwennel kapcsolatban, hogy fel tud-e pörögni a WM-re, hiszen tavaly hasonló formában érkezett Blackpoolba és akkor óriási meglepetésre Jeffrey de Zwaan az első körben megviccelte. 

Papíron Rob Cross és a címvédő Gary Anderson a holland két legnagyobb kihívója, ám véleményünk szerint kifejezetten jó eséllyel indul a trófeáért Peter Wright is. 

A skót klasszis a favoritok közül a legszuperebbül hangolt a World Matchplayre, hiszen zsinórban három tornagyőzelemnél jár. Megnyerte Kölnben a German Masterst, illetve a héten mind a két Players Championship állomáson veretlen maradt. 

Öt nap alatt három tornán diadalmaskodtam, ami komoly önbizalmat ad a World Matchplay előtt, így nagyszerű tornában reménykedem. 

Wright borzasztóan ki lehet már éhezve a komolyabb sikerekre, hiszen egyéniben a 2017-es UK Open óta nem tudott major tornát nyerni. 

Most adott a formája és az önbizalma is, ráadásul Blackpoolban kifejezetten szeret játszani - az elmúlt négy évben kétszer elődöntőzött és egyszer döntőzött.

Nem mindenkinek ízlik egyébként ez a nyári verseny, ugyanis a Winter Gardensben elég pokoli idő szokott lenni, amihez tudni kell alkalmazkodni. Wrightnak ez rendre jól megy, a sorsolása pedig az elődöntőig egyáltalán nem vészes. 

Olyan formát mutatott a skót az elmúlt napokban, hogy 12-szeres pénzért nem tudunk nem bizalmat szavazni neki.

{"headTitle":"World Matchplay","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-20 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Végső győztes: Peter Wright","odds":"12.00","customLink":"https://dspk.kindredplc.com/redirect.aspx?pid=30558258&bid=26283","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom