Vízilabda

1.83-szoros oddsot fognánk a magyarok tét nélküli találkozóján

  • Tomihmv
megosztom

Férfi vízilabda-válogatottunk péntek hajnalban tét nélküli találkozót vív Dél-Afrika ellen a világbajnokságon.

Tét nélküli találkozó vár válogatottunkra. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

Az Új-Zéland ellen aratott sikert követően a csoportrangadót, a spanyolok elleni csatát is megnyerte a magyar férfi vízilabda-válogatott a dél-koreai világbajnokságon, így egy körrel a csoportzárást követően megnyerte csoportját. Avagy automatikusan a negyeddöntőbe jutott, ráadásul többet is pihenhet a rájátszásra, mint jó néhány vetélytársa.

"Tudtuk, hogy fárasztóbb meccs lesz, hiszen Új-Zéland ellen Pohl Zoltán hiánya is érződött. Tíz mezőnyjátékossal nem könnyű, pláne most, a spanyolok ellen, nagy erőfeszítéseket igényelt a mérkőzés. Mindenki kicsit többet vállalt, Dumi hiányában mindenkinek előrébb kellett lépnie, igaz, ott van velünk a kispadon, szóval ilyen értelemben nem veszítettük el a kapitányt. A három negyeden keresztüli védekezéssel elbizonytalanítottuk őket. Azokat hagytuk lőni, akiket akartunk és roppant élesek voltunk elöl. Azt mondtam, nagyon fontos a meccs, ki leszünk hegyezve. A negyeddöntőben ismét topon kell lennünk, csak remek csapatok lehetnek az ellenfeleink" - összegzett a Märcz Tamás a spanyolok elleni meccset követően az mvlsz.hu-nak.

A férfiválogatott vb-csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC)*, Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
*sérült, nem biztos, hogy tud még játszani a vb-n
bet365

Varga Dénes nélkül várjuk tehát a pénteki csatát, akinek a lövő kezén tört el az egyik ujja, így számára nagy valószínűséggel befejeződött a világbajnokság, de az biztos, hogy Dél-Afrika ellen nem ugrik medencébe.

Az afrikaiak ellen egyébként toronymagas favoritnak számítanak a mieink és csak és kizárólag a különbség lehet a kérdéses. A bukmékereknél 16,5 gólos favoritok vagyunk, amit meg is tudunk csinálni, ha akarunk, de nagy kérdés, hogy akarjuk-e. Ugye számunkra már mindegy, hogy mennyivel nyerünk, behúztuk a csoportot, viszont ennek köszönhetően legközelebb vasárnap helyett kedden játszunk, vagyis ha megnyomná ezt a meccset a Märcz-csapat, akkor is bőven van ideje kipihenni. Persze vélhetően a legfontosabb az lesz, hogy sérülés nélkül lehozzuk az összecsapást.

Érdemes lehet inkább gólokra fogadni, méghozzá underre, hiszen a bukmékerek 26,5-re lőtték be a határt, ami azért tűnik magasnak, mert a dél-afrikaiaktól sok gólra nem számíthatunk. Egyrészt eddig kétszer találkoztunk velük és akkor egy, illetve négy gólt dobtak, másrészt a mostani vb-n, a spanyolok ellen 23-3-ra kaptak ki, ami most is beleférne ebbe a határba. Mindezek tükrében tehát nem lenne meglepő, ha zöldülne az underes tippünk.

{"headTitle":"Magyarország - Dél-Afrika","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-18 01:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 26,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom