Bajnokok Ligája

Az Ajax és a Celtic is jöhet - itt vannak a lehetséges ellenfelek

  • mr.blonde
megosztom

Nagyjából körvonalazódik, hogy milyen csapatok várhatnak még a Bajnokok Ligája selejtezőjében a Ferencvárosra.

Nem kis meglepetésre a Ferencváros szerda este idegenben is legyőzte a bolgár Ludogorec együttesét, így a magyar bajnok kettős győzelemmel, 5-3-as összesítéssel ejtette ki a több, mint 50 millió eurót érő kerettel rendelkező razgradi alakulatot.

A párharcot megelőzően Szerhij Rebrov csapata a fogadóirodáknál komoly underdognak számított a továbbjutásra, hiszen közel háromszoros szorzót is fizettek a termek két héttel ezelőtt erre az opcióra. Ez a szám az odavágó után már jócskán redukálódott, szerencsére a Fradi pedig tudott élni a kínálkozó lehetőséggel és bejutott a kvalifikáció 2. körébe.

Ahol már azt is tudni lehet, hogy melyik együttes vár a zöld-fehérekre. A tavalyi évben az Európa Liga csoportköréig menetelő luxemburgi Dudelange gárdáját lelépve a máltai bajnok Valetta jutott tovább, így a Ferencváros a piros-fehérek ellen vívhatja meg a következő selejtezőt. Annak a párharcnak az első meccsét július 24-án szerdán rendezik Budapesten, az esélyek pedig egyértelműen a magyar bajnok mellett szólnak.

Ha érvényesíti a papírformát a Fradi és lelépi a máltai csapatot, akkor a 3. körben már igazán komoly csapatok várhatnak Dibuszékra, például előfordulhat az is, hogy a tavalyi elődöntős Ajax érkezik majd a Groupama Arénába.

A Fradi lehetséges ellenfelei a Valletta után az alábbi párharcokból kerülhet ki.

  • Ajax -
  • Celtic - Nomme Kalju
  • Koppenhága - TNS
  • Dinamo Zágráb - Saburtalo Tbiliszi
  • BATE - Rosenborg
  • APOEL  - Sutjeska

 

Az Ajax kiemeltként ebben a fázisban kapcsolódik be a selejtezőbe, a többi párharcban viszont papíron bármi lehet, mi az esélyesebb és a magasabb koefficienssel rendelkező csapatot emeltük ki.

Bár jelenleg a Celtic nem számít komoly tényezőnek az európai klubfutballban, azért egy igazi nagycsapatról beszélünk, így a skót bajnok ellen bravúrnak számítana a továbbjutás.

A BATE Boriszov és a Dinamo Zágráb nagyon komoly nemzetközi rutinnal rendelkezik, hiszen rendszeres szereplői valamelyik kupa csoportkörének, de az APOEL és a Koppenhága ellen sem lenne egyszerű dolga Rebrovéknak, bár utóbbi két csapat ellen azért legalább 50 százalékot adnánk a magyar bajnoknak.

Amennyiben a Ferencváros továbbjut a Valettán, úgy legrosszabb esetben is eljut az Európa Liga selejtezőjének rájátszásáig. Ha viszont sikerült a fenti csapatok közül is elkapni egyet, úgy az Európa Liga csoporköre már garantált lenne, a BL-csoportért viszont még egy play off kör várna a magyar bajnokra.

 

Szerinted eljuthat a BL-csoportkörig a Fradi?

 

megosztom