Kézilabda

Nem biztos, hogy szétverjük a románokat

  • Tomihmv
megosztom

A hazai rendezésű Eb-n az U19-es női kézilabda válogatottunk Románia ellen zárja szereplését a középdöntőben.

Eddig százszázalékos a magyar válogatott az Eb-n. - Fotó: Facebook

Négyből négy a magyar női U19-es kézilabda-válogatott mérlege a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, hiszen kedden 28-24-re tudott nyerni Norvégia ellen. Szerdán jön az utolsó középdöntős csoportmeccs, az ellenfél pedig Románia lesz.

Meglátszott a norvégok elleni meccsen, hogy egy gyengébb csoportból érkeztünk, ellenfelünk ugyanis a 14. percben már négy góllal vezetett. Azonban játékrész másik felére összeraktuk játékunkat, és sikerült fordítani, sőt igencsak meglépni (16-12). A második félidő kiegyenlített küzdelmet hozott és nem változott a különbség, így egy lépésre kerültünk az elődöntőtől.

"Amikor becseréltek, be akartam bizonyítani magamnak, hogy tudok én jobban védeni, mint ahogyan azt az előző meccseken tettem. Ez sikerült is, szerencsére. Az első félidőben fel tudtunk jönni négy gólos hátrányból, ami jól mutatja, hogy milyen erősek vagyunk a kulcsfontosságú helyzetekben. A második játékrészben átvettük az irányítást és le is lassítottuk egy kicsit a tempót. Örülünk, hogy sikerült megverni Norvégiát, de most már a Románia elleni meccsre kell fókuszálnunk" - mondta a meccs legjobbjának megválasztott kapus, Szabó Dóra az mksz.hu-nak.

A magyar női junior válogatott kerete
Kapusok: CSAPÓ Kincső (Dunaújvárosi KKA), HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest), MIHÁLY Petra (Dunaújvárosi KKA)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIMON Armilla (Érd)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest), TAKÓ Viktória (NEKA)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
bet365

Szerdán tehát Románia következik, amely válogatott három siker mellett egy vereséggel áll az Európa-bajnokságon. Az egyetlen zakója Norvégia ellen jött össze ellenfelünknek, vasárnap 30-25-re kapott ki. Ezen eredménynek köszönhetően a mieinknek a háromgólos vereség is csoportelsőséget érne, sőt, ha egy gólgazdag találkozót játszanánk a románokkal, akkor a négygólos zakó is beleférhet az üdvösséghez.

Azonban borítékolható, hogy győzelemre törnek Golovin Vlagyimir lányai, ráadásul jobbak is vagyunk, mint a románok. Ennek fényében nem csoda, hogy háromesélyben mindössze 1.08-szoros oddsot kínálnak a mieinkre az oddsmesterek, míg keleti szomszédainkra 9.50-szerest.

Mindezek tükrében 6,5 gólos favoritnak számítunk, azonban véleményünk szerint ezt a hendikepet nem csinálják meg lányaink, amit a norvégok elleni meccskezdés, az óriási presztízs, a komoly sorozatterhelés és a meccs vége felé várható tartalékolás miatt gondolunk.

{"headTitle":"U19 Magyarország - U1) Románia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-17 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Románia +6,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom