Vízilabda

Akkor most lefekszünk az oroszoknak?!

megosztom

Női vízilabda-válogatottunk csütörtökön Oroszországgal csap össze a dél-koreai világbajnokságon.

Utolsó csoportmeccsére készül válogatottunk. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

A vasárnapi világcsúcs-sikert követően kedden már egy jóval komolyabb mérkőzésen szerepelt válogatottunk a 2019-es női vízilabda-világbajnokság, méghozzá Dél-Koreában. Az ellenfelünk ugyanis az a Kanada volt, amely igencsak megizzasztott minket, ám végül lenyomtuk őket 15-14-re.

"Nagyon tetszett, hogy a csapat végig reagált arra, ha feljött Kanada. A fontos fórokat belőttük, fontos akciókból találtunk be, és többé-kevésbé helyén volt a védekezés. Aztán a kipontozódások miatt a végén kicsit elfogytunk erőben is, lábban is, mindenben, de a szívünk a helyén volt. Szívvel hoztuk a mérkőzést. Szó szerint kiizzadtuk, de nem is számítottam jobbra" - mondta Bíró Attila szövetségi kapitányunk az mvlsz.hu-nak.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
bet365

A csütörtöki ellenfelünkkel, vagyis az oroszokkal kapcsolatban a kapitány megjegyezte, szinte mindegy, hogy az első vagy a második helyen zárják-e majd csoportot, ugyanakkor az elmúlt évek tapasztalatai alapján

nem is biztos, hogy csapatának jót tenne az első hellyel járó három nap szünet.

Az első helyet "elkerülni" úgy tudjuk, hogy, ha kikapunk az oroszoktól, mivel a gólarányunk jobb, mint az övék, így a döntetlen sem lenne "tökéletes". A második hely egyébként azt is jelentené, hogy a rájátszásban maximum a döntőben (ha jönnek a papírformák) futhatunk össze a legjobbnak taksált amerikai válogatottal, ami szintén nem lenne rossz.

Ám, ha megnyomják a magyarok, akkor sem biztos, hogy le tudják győzni az oroszokat, mivel a keletiek igen komoly játékerőt képviselnek, arról nem is beszélve, hogy idén kétszer is kikaptunk tőlük tétmeccsen. Legutóbb bő egy hónapja, a hazai rendezésű Világliga Szuperdöntőjében, akkor 14-9-es vereséget szenvedtünk.

Összességében egyértelmű, hogy az oroszok a favoritjai a találkozónak, így nem is csoda, hogy a bukmékerek mindössze 1.36-szoros oddsot kínálnak rájuk háromesélyben, míg a mieinkre 3.75-szöröst. A hendikep vonalat 1,5-nél húzták meg az oddsmesterek, amit könnyedén überelhet Oroszország, vagyis véleményünk szerint simán benne van a pakliban, hogy legalább két góllal kikapunk csütörtökön.

{"headTitle":"Magyarország - Oroszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-18 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Oroszország -1,5","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom