Tenisz

Tét négyszerezővel megyünk a múlt heti bajnok ellen

  • Cesc18
megosztom

Sokkal szorosabb meccs lehet Federico Delbonis és Zapata Miralles összecsapása, mint ahogyan azt az oddsok mutatják.

A héten két salakos tornát is rendeznek, az egyiket a svédországi Bastadban, a másikat pedig a horvátországi Umagban. Előbbi helyszínen általában nem kegyes az időjárás a teniszezőkkel, hiszen rendre szeles időben kell játszaniuk. Ez vagy fekszik valakinek vagy nem. Federico Delbonis inkább az utóbbiak táborát erősíti, így hiába kapott nála jóval hátrébb rangsorolt ellenfelet, nem lenne meglepő, ha megszenvedne a továbbjutással. 

{"headTitle":"Federico Delbonis - Bernabe Zapata Miralles","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-16 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Delbonis nyer","odds":"1.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Zapata Miralles nyer","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Mint látható, a 28 éves argentin igen komoly favorit a bukiknál, ami egyrészről szól annak, hogy nagyobb tudású játékos, másrészről pedig a formájának. 

Delbonis ugyanis tornagyőzelemmel hangolt Bastadra. Múlt héten a perugiai Challenger viadalon sikerült átmasíroznia a mezőnyön. Pedig elég döcögősen indult a szekere, hiszen rögtön az első körben egy 17 éves hazai srác ellen 6-1-re bukta az elsőt. Noha viszonylag könnyedén fordított és jutott el a döntőig, a trófeáért rendesen meg kellett harcolnia. Ahogyan ő fogalmazott, ez egy igazán emocionális finálé volt. 

Delbonis tornagyőzelemmel hangolt Bastadra. - Fotó: ATP

Egy érzelmekkel teli mérkőzés után soha nem könnyű néhány nappal később egy új helyszínen maximumon pörögni. 

Ráadásul Bastad nem is lopta be magát Delbonis szívébe, hiszen négy vereség mellett mindössze három győzelmet jegyez a svéd tornát. 

Ami Zapata Mirallesit illeti, a 22 éves valenciai srác nem tartozik a legnagyobb spanyol tehetségek közé, de Challenger-szinten egy nagyon jó kis teniszező válhat belőle. 

Az idei szezonja teljesen rendben van, ezzel a bastadi főtáblával jövő héttől biztosan pályafutása legjobb ranglistás helyének örvendhet majd. 

A selejtezőt játszi könnyedséggel pipálta ki, pedig két olyan játékossal találkozott, akik az ő szintén jó névnek számítanak. 

Zapatának ez a harmadik ATP-főtáblás mérkőzése, az előző kettő egyaránt Genfben adott meg számára. Mindkétszer nagyon szépen helyt tudott állni, hiszen Flo Mayert legyőzte, Seppi és Daniel ellen pedig szorossá tudta tenni a meccset. 

Delbonis ellen sem olyan esélytelen, mint azt az oddsok mutatják. Főleg az első szettben lehetnek gondjai az argentinnek, hiszen Zapata a két selejtezőnek köszönhetően sokkal inkább meccsben van. 

Ami külön érdekes, hogy Delbonis az eddigi hét bastadi fellépése alkalmával hatszor elveszítette az első szettet. 

Ennek fényében még inkább hajlunk afelé, hogy 3.75-ös oddson behúzzuk a nyitójátszmára a spanyol srácot. Óvatosabb duhajoknak pedig +2.5-ös game hendikeppel ajánljuk, vagyis ha 6-4-re, 7-5-re vagy 7-6-ra bukja az elsőt, akkor is nyertes a tipp. 

{"headTitle":"Federico Delbonis - Bernabe Zapata Miralles","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-16 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Első szett nyertese: Zapata","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Első szett hendikep: Zapata +2.5","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom