Vízilabda

Ismét hendikeppel kaszálnánk a női pólóválogatott meccsén

megosztom

Női vízilabda-válogatottunk kedd hajnalban Kanadával csap össze a dél-koreai világbajnokságon.

A házigazda után Kanadával meccselnek lányaink. Fotó: mvlsz.hu

Vasárnap hajnalban elrajtolt a 2019-es női vízilabda-világbajnokság, méghozzá Dél-Koreában, Kvangdzsuban. A mieink a házigazda ellen kezdtek és rögtön világcsúcsot állítottak be, ugyanis 64-0-ra (!!!) nyertek. A kiütéses sikerrel tehát jól jártak azok, akik megrakták tippünket.

"Nem tudtuk a világcsúcsot, sőt, azt sem mondtam a játékosoknak, hogy minél több gólt kell lőni. Annyit kértem, hogy ússzuk meg sérülés nélkül és legyen ez egy bemelegítés a következő konditermi edzésre. Engem is meglepetésként ért, hogy ilyen gyenge az ellenfél, de megadtuk azt a tiszteletet, hogy nem szórakoztunk, vagy bohóckodtunk. Így is azonban ötven százalék alatt fizikai teljesítménnyel lőttünk ennyi gólt. Ez volt életem leghosszabb mérkőzése, egyben a legunalmasabb is" - értékelt a mérkőzést követően Bíró Attila az mvlsz.hu-nak.

A magyar női válogatott vb-csapata:
Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Vályi Vanda (Dunaújváros)
bet365

Kedd hajnalban már egy jóval komolyabb mérkőzés vár a mieinkre, az ellenfél ugyanis Kanada lesz. A tengerentúliak a nyitónapon 18-10-re kikaptak az oroszoktól, míg mi ellenük legutóbb a júniusi, hazai rendezésű Világliga Szuperdöntőjében találkoztunk, amikor is 16-14-re nyertünk.

Győznünk kell kedden, ha meg akarjuk nyerni a csoportot, ami automatikus negyeddöntőt és plusz egy pihenőnapot érne. Már pedig a sikerünkre nagy esély mutatkozik, kiindulva a kanadaiak első meccséből, a világligás ütközetből, illetve abból, hogy a mieink lényegesen minőségibb csapatot alkotnak. Összességében tehát jó esélyt látunk arra, hogy a bukmékerek által felállított hendikephatárt megugorják Bíró Attila lányai.

{"headTitle":"Magyarország - Kanada","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-16 02:50","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -3,5","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom