Wimbledon

Ezzel a fogadással megduplázhatod a téted a Djokovics - Federer döntőn

megosztom

Álomdöntőt rendeznek Wimbledonban, Novak Djokovics az ötödik, míg Roger Federer a kilencedik címéért száll harcba.

Elérkezett a várva várt nap, délután 15 órási kezdéssel 48. alkalommal feszül egymásnak Novak Djokovics és Roger Federer a wimbledoni centerpályán. Előbbi az ötödik, utóbbi pedig a kilencedik címét készül elhódítani a tenisz szentélyében. Nem is jöhetett volna össze ennél pikánsabb döntő, hiszen az első és a második kiemelt néz majd farkasszemet egymással - ilyenre legutóbb 2015-ben volt példa az All England Clubban, éppen akkor, amikor Djokovics és Federer legutóbb randevúzott egymással Wimbledonban.

{"headTitle":"Novak Djokovics - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Djokovics nyer","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Federer nyer","odds":"2.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A bukmékerek a világelső szerbet tartják a finálé favoritjának, aki az Open Érában az első lehetne, aki 30 éves kora felett megvédi a címét Wimbledonban. Federer is nagy dologra készül, hiszen az ő esetében pedig az Open Éra legidősebb (37 éves, 340 napos) Grand Slam-bajnokát avatnánk.

Bármelyikük is nyerjen tehát, az biztos, hogy történelmi hőstettről beszélhetünk majd. 

Olvasóink 55%-a szerint Federer nyeri a döntőt.

Djokovicsra ennél talán egy fokkal alacsonyabb oddsot lehetett volna vizionálni, hiszen a szerbre már a negyeddöntők előtt is csak 1.66-szoros pénzt fizettek. Federer azonban olyan zseniális játékot mutatott a Rafa Nadal elleni elődöntőben, ami a bukmékereket is óvatosságra intette. 

A svájci zseni ismét megmutatta, hogy mi is valójában az a füves pályás tenisz. Noha nem olyan gyors már a wimbledoni center, mint néhány évtizede, de azért a nagy első szervák még mindig aranyat érnek, mint ahogyan az agresszív alapvonal játék is. Federer nem tágított az alapvonalról Nadal ellen sem és úgy osztogatott felszálló ágból, mintha csak egy oktató film készült volna. 

"Mindannyian tudjuk, hogy mennyire jó, különösen Wimbledonban. Ez a borítás teljes mértékben kiegészíti a játékát. Nagyon gyorsan szeret játszani, elveszi az időt az ellenfelektől." 

Az olyan játékosokra nézve, mint Nadal vagy jómagam, ez állandó nyomást jelent.

- mondta Djokovics, aki egyébként Federerrel ellentétben egy jóval gyengébb elődöntőt játszott.

Igaz, a továbbjutása még így sem forgott veszélyben. Gyakorlatilag Nole számára az egész döntőig vezető út egy ujjgyakorlat volt, így nem annyira meglepő, hogy néha nem sikerült a maximumon tartania a koncentrációját.

Kétségünk se legyen afelől, hogy Roger ellen egy teljesen más Djokovicsot látunk majd. 

Ami az egymás elleni mérlegüket illeti, 25-22 a belgrádi javára, ám ami ennél sokkal fontosabb, hogy az elmúlt 10 mérkőzésükből 8-at Djokovics nyert, illetve mindkét wimbledoni döntőjét behúzta a svájci ellen. 
 

Kattins a képre az ajánlatért!


Mire fogadjunk?

Federerre az elődöntős produktuma alapján csábító ez a 2.60 körüli odds, ám amíg Nadal ellen óriási önbizalommal és lazasággal játszott, addig Djokovics ellen már közel sem biztos, hogy ugyanezt látjuk majd a svájcitól.

Federer a 2012-es wimbledoni elődöntőjük óta nem tudta legyőzni a szerbet Grand Slam tornán.

Ami viszont nem volt jellemző az elmúlt években játszott GS összecsapásikra, hogy Djokovics bármelyiket is 3-0-lal simázta volna le. A két wimbledoni döntőjük különösen kiélezett volt, de a US Openen és az Australian Openen is négy szettes meccseket játszottak. Ennek fényében nem olyan meglepő, hogy a több, mint 3.5 szett tippre mindössze 1.44-es oddsot kapunk. 

Federer sokszor lepte már meg a teniszvilágot, de most egy pokolian nehéz kihívás előtt áll, hiszen néhány napon belül kellene legyőznie az aranykor másik két gigászát. Ez igencsak lehetetlen küldetésnek hangzik, főleg úgy, hogy a másik oldalon egy olyan Djokovics áll majd, aki teljesen friss és kis túlzással az egész tornán erre a döntőre hegyezhette a formáját. 

Úgy véljük, hogy nagyjából hasonló forgatókönyv szerint alakul majd ez a meccsük, mint a 2015-ös döntőjük volt. Tehát ideig-óráig versenyképes lesz a svájci, de egy szettért is vért kell majd izzadnia. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-14 15:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A játékos nyer két szettet: Federer nem","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom