Tenisz

Olyan tippünk van a Nadal-Federer klasszikusra, amire soha nem gondolnál

megosztom

Pénteken a férfiak elődöntős összecsapásaival folytatódik a küzdelem Wimbledonban.

A 30 az új 20? Hogy miért tettük fel ezt a kérdést, arról majd kicsit később. Előbb lássuk mi vár ránk a wimbledoni torna második péntekjén. A mai napon a férfiaké a főszerep, jönnek az elődöntők. A felső ágon a címvédő és világelső Novak Djokovics az élete első Grand Slam elődöntőjére készülő Roberto Bautista-Aguttal csap össze, míg az alsó ágon két legenda, Rafael Nadal és Roger Federer klasszikusára kerül sor. 

Az elődöntős mezőny átlagéletkora 33 év, és itt csatolnánk vissza a kérdésünkre, hogy a 30 az új 20?

A NextGen-sztárok sehol sincsenek, a nagy hármas viszont még mindig uralja a Tourt, melléjük pedig egy olyan játékos csatlakozott, akinek megannyi jó Grand Slam szereplés után most megadatik, hogy a döntőért játszhat.

Túl sok esélyt nem adnak Bautista-Agutnak a bukmékerek, de közel sem biztos, hogy annyira egyértelmű meccs lesz, mint ahogyan az oddsok mutatják. A spanyol nem egyszer tudott már kellemetlenkedni Djokovics ellen, olyannyira, hogy az idei mindkét összecsapásukat behúzta ellene. Persze egy wimbledoni elődöntő teljesen más kávéház, de RBA lapos ütései és a kontra tenisze tud hatékony lenni a szerb ellen. 

Amennyiben Djokovics csak egy kicsit is szerényebb napot fog ki, a 31.5-ös line-t kényelmesen túlszárnyalhatják. 

De foglalkozzunk most már a mindenki által várt Federer - Nadal derbivel. 

A két gigász a 40. egymás elleni ütközetére készül, Wimbledonban pedig 11 év után néznek ismét farkasszemet. A 2008-as döntőjüket minden idők legjobb mérkőzéseként emlegetik, amely drámai csatában lett a spanyolé. 

Egészen zseniális, hogy ennyi idő elteltével most ismét összejött a rangadójuk, és ebben is benne van, hogy egy sokáig emlékezetes klasszikust játszanak. 

{"headTitle":"Roger Federer - Rafael Nadal","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-12 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Nadal nyer","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Federer nyer","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Noha mindketten különösebb gond nélkül jutottak el az elődöntőig, a bukmékerek szerint Nadal valamivel esélyesebb a döntőre. Ezzel a fogadók sem nagyon vitatkoznak, hiszen az elmúlt másfél napban szinte semmit nem változtak a szorzók. 

Nem annyira meglepő, hogy a bukmékerek a mallorcait favorizálják, ugyanis Rafa talán még tavaly sem mutatott annyira meggyőző formát Wimbledonban, mint idén, az azt megelőző években pedig pláne nagyon messze volt ettől a teljesítményétől. 

Federernél viszont nem érzeni azt az ellenállhatatlan játékot, amit ő általában a tenisz szentélyében mutatni szokott. Persze így is zseniális teniszt hoz és a "hot shot" válogatásban is feltűnik majd, de volt már ennél meggyőzőbb Wimbledonban. 

Mire fogadjunk?

Nadalnak nagyon fut a szekere és a második hét végére rendesen kikopó center pálya is az ő malmára hajtja a vizet, ugyanakkor Federer az elmúlt két évben megtalálta a hatékony fegyvereket a spanyol ellen, így pedig 50-50-re adjuk az esélyeket. 2.10-2.20-ért elgondolkodtató a svájci, de azért ez nem az az odds, amire nagyon rá kellene vetődni.

Az over/under határt 39.5-nél húzták meg a bukik, ami azt jelenti, hogy legalább négy szettet várnak. Noha szerintünk sem lesz egyoldalú találkozó, ezzel a line-nal akkor sem vagyunk kibékülve. 

20190711101522

Akad azonban egy tipp az Unibet kínálatában, amire érdemes lehet némi pénzmagot áldozni. Ez pedig nem más, mint a perc over. Az iroda 165.5-nél határozta meg a line-t, ami nem olyan alacsony, de ha egy szorosabb meccsben gondolkozunk, akkor simán lejöhet. 

Roger ugyan nem tartozik a lassan szerválók közé, Nadal viszont híresen sokat szöszmötöl, figyelmeztették is már a torna alatt. Legutóbb a Garros elődöntőjük során csupán 27 játékot játszottak, de közel 2 óra 30 percet a pályán voltak. Persze füvön rövidebb labdamenetek várhatóak, ám ellenben a párizsinál, ez a mostani jóval több játékot ígér. 

{"headTitle":"Rafael Nadal - Roger Federer","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-12 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Összes perc: 165.5 felett","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

megosztom