Európa Liga

Már az odavágón dönthet a Fehérvár

  • Tomihmv
megosztom

Az ismét nagy menetelésre készülő fehérvári csapat Montenegróban kezdi meg Európa Liga szereplését.

Már az odavágón dönthet a Fehérvár. - Fotó: molfehervarfc.hu

Az elmúlt idényben a MOL Fehérvár FC jutott a legtovább a magyar csapatok közül a nemzetközi kupaporondon, hiszen a Bajnokok Ligája playoff körében ugyan elbukott az AEK Athénnal szemben, azonban az Európa Liga csoportkörében vigasztalódhatott a kiesést követően. Ott még az utolsó körben is volt esélye a továbbjutásra, ám végül nem jött össze a bravúr, de ne felejtsük el, hogy utolsó csoportkörös meccsén, hazai pályán, pontot rabolt a későbbi győztes Chelsea ellen.

Ennek köszönhetően a magyar alakulat igen komoly favoritnak számít csütörtökön a montenegrói Zeta otthonában, köszönhetően például annak, hogy a hazaiak az utóbbi években hazájukban sem számítanak esélyesnek, egy ezüstöt és a tavalyi bronzot leszámítva a hatodik, a nyolcadik, vagy a kilencedik helyen végeztek.

A nyáron nem volt nagy különösebb jövés-menés a csapat háza táján, de legnagyobb értékeiket (a kapus Namascot, a védő Vujacicot és a középcsatár Krstovicot) elveszítették. A helyére érkezett újak vagy veteránok, vagy fiatalok, avagy idő kell, hogy megszokják az új játszótársakat. Ráadásul a két új afrikai labdarúgójára nem számíthat csütörtökön a Zeta, hiszen a Rudartól igazolt focisták még nem kapták meg a játékengedélyüket.

bet365

Ami a fehérvári csapatot illeti, egy remek szezonon van túl az együttes, hiszen ahogy fentebb is említettük parádésan szerepelt a nemzetközi kupaporondon, az NB I-ben ezüstérmet szerzett, míg a Magyar Kupát behúzta.

A sikercsapat egyébiránt együtt maradt, hiszen Marko Nikolics alapcsapatából nem távozott senki, ugyanakkor Bamgboyéval, Petrjakkal és Russal erősödött az első sor, vagyis a Fehérvár papíron még magasabb játékerőt képvisel, mint tavaly. Még úgy is, hogy az odavágón Vinícius sérülés miatt biztosan nem játszik.

A csapat edzőmeccsei közepesre sikeredtek, hiszen egy vereség mellett két-két döntetlen és győzelem a mérleg. Az utolsó ütközeten, a főpróbán, viszont 3-1-re verték a Dunaszerdahelyt a piros-kékek, vagyis összességében jó passzból várják az első meccset.

Azt az ütközetet, amelyet semleges pályán vívnak meg a felek, mivel a Zeta pályája alkalmatlan nemzetközi kupameccsekre, így a Buducsnoszt stadionjában fogadja a Fehérvárt. Ennek köszönhetően, illetve annak, hogy a magyar gárda minden téren riválisa fölé nő, úgy véljük, hogy a Fehérvár akár már az első meccsen eldöntheti a párharcot.

{"headTitle":"Zeta - MOL Fehérvár FC","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-11 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"MOL Fehérvár FC","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530916099","bookmaker":"23"}]}
megosztom