Kézilabda

Könnyed győzelemmel indíthatja Eb-szereplését a magyar válogatott

  • Tomihmv
megosztom

Az U19-es női kézilabda válogatott megkezdi szereplését a hazai rendezésű Eb-n, az első ellenfél Montenegró lesz.

Könnyed győzelemmel indíthatja Eb-szereplését a magyar válogatott. - Fotó: Facebook

Korábban már beszámoltunk róla, július 11-e és 21-e között Győr ad otthon a női U19-es kézilabda Európa-bajnokságnak, vagyis a magyar válogatott hazai pályán játszik. Tavaly is rendeztünk utánpótlást tornát, akkor az U20-as lányaink Debrecenben világbajnokok lettek.

A végső sikerre most is nagy esélye van Golovin Vlagyimir lányainak, hiszen papíron a legerősebb kerettel vág neki a tornának, arról nem is beszélve, hogy milyen fantasztikusan sikerült a csapat felkészülése.

A magyar női junior válogatott kerete:
Kapusok: CSAPÓ Kincső (Dunaújvárosi KKA), HERCZEG Lili (NEKA), SZABÓ Dóra (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: ARANY Rebeka (DVSC Schaeffler), BÁNFAI Kíra (MTK Budapest), MIHÁLY Petra (Dunaújvárosi KKA)
Jobbátlövő: ALBEK Anna (Graz, osztrák)
Irányítók: PÁL Tamara (Győri Audi ETO), TÓTH Nikolett (FTC-Rail Cargo Hungaria), KELLERMANN Dóra (Győri Audi ETO)
Beállók: ZSIBORÁS Luca (FTC-Rail Cargo Hungaria), SIMON Armilla (Érd)
Balátlövők: KÁCSOR Gréta (GVM Europe-Vác), VÁMOS Petra (NEKA), SZILOVICS Fanni (Győri Audi ETO), KUCZORA Csenge (GVM Europe-Vác)
Balszélsők: SCHATZL Natalie (Érd), STRANIGG Zsófia (MTK Budapest), TAKÓ Viktória (NEKA)
Szövetségi edző: GOLOVIN Vlagyimir
bet365

A lengyeleket kétszer is 19, a szlovénokat 16 és 21, a szlovákokat 20, a horvátokat 9, míg a hollandokat 2 góllal nyomtuk le a tesztidőszak során. Azt megelőzően pedig két tétmérkőzést játszott válogatottunk, nevezetesen a női Bajnokok Ligája négyesdöntőjének idején, amikor is az U19-es Final Fouron vettek részt. A döntőben Oroszországot 15 találattal, míg az elődöntőben az Eb-n az első ellenfelünket, Montenegrót vertük 12 találattal.

Azóta a mieink még jobban összeértek, a barátságos meccseket sem lazsálták el, újfent hazai pályán játszhatnak, vélhetően közel telt ház előtt (a csoportmeccsekre 500 forintba kerülnek a jegyek és Győrben nagyon szeretik a női kézilabdát). Így pedig minden adott ahhoz, hogy a magyar válogatott egy magabiztos, nagyarányú sikerrel kezdje meg szereplést a hazai rendezésű Európa-bajnokságon.

{"headTitle":"U19 Magyarország - U19 Montenegró","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-11 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"U19 Magyarország -11,5","odds":"1.90","customLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom