Európa Liga

A megújuló Honvéd meccsén nem a hazaira fogadunk

  • ivan
megosztom

A Vilnius Zalgiris rágós falat lehet a Honvédnak, amely új edzővel és megújult kerettel vág neki az idénynek.

Csütörtök este 21 órától a Budapest Honvéd is megkezdi szereplését az Európa Liga selejtezőjében, a fővárosi alakulat a litván bajnokság egyik élcsapatát, a Zalgiris Vilniust fogadja a Hidegkuti Stadionban.

A bukmékerek számai alapján komoly esély van egy hazai sikerre, hiszen a nyitóoddsok mindenhol 1.65 körül jöttek ki a kispesti sikerre, ezt a számot pedig a fogadók tovább csökkentették a tétjeikkel.

Fotó: honvedfc.hu

Új tulaj, új edző, új nevek

Azzal nem vitatkoznánk, hogy a Honvéd papíron jóval esélyesebb csapat a balti klubnál, azonban az elmúlt időszak eseményei miatt közel sem biztos, hogy jogosak ezek a számok.

A Honvédnál egy új korszak kezdődött, tulajdonosváltással, új vezetőedzővel és jó pár távozóval/érkezővel is.

Az elmúlt évek sikercsapataiból távozott az első számú kapus Gróf Dávid, a házi gólkirály Filip Holander, a kezdő szélső Danilo is, míg a helyükre hat új játékos is érkezett, akik közül ketten-hárman még csak ismerkednek a többiekkel.

A szakmai munka irányítását a bajnokság végeztével az olasz Giuseppe Sannino vette át Supka Attilától, akiről leginkább annyit lehet tudni, hogy az elmúlt 10 évben 11 klubnál is dolgozott.

A felkészülési meccsek alatt a Honvéd nem sziporkázott, bár az ellenfelek nem voltak könnyű csapatok (Wattens, Zenit, Mouscron, Bragantino), így nehéz leszűrni, hogy pontosan milyen állapotban is van most a piros-fekete alakulat.

bet365

Játékban lévő ellenfél

A sok változás miatt nyilván időre lesz szüksége a Honvédnak, hogy megtalálja a helyes utat, ez viszont okozhat kellemetlenségeket a csütörtöki meccsen.

A Zalgiris ugyanis abszolút játékban van, hiszen a litván bajnokság javában zajlik, ráadásul a vilniusi alakulat csúcsformát mutat a hazai porondon, hiszen bajnoki és kupameccseket is figyelembe véve 7 meccs óta hibátlan.

A nemzetközi porondon is van már tapasztalata, hiszen tavaly a harmadik körig jutott el, ahol végül a Sevilla 6-0-s összesítéssel ejtette ki.

A litván keret 4.5 millió eurót érhet - a Honvédé 6.6 millió körül mozog, javarészt fiatal litván focisták alkotják, kiegészülve exjugoszláv, svéd vagy éppen spanyol légiósokkal.

Zalgiris Vilnius#ltu-zalgiris_vilnius#5

Mire érdemes fogadni?

Ahogy fentebb is írtuk, a Honvédnak még időre van szüksége, hogy átvegye az új szakvezető elgondolásait, éppen ezért itt hatványozottan igaz, hogy 180 percben kell gondolkoznia a szakmai stábnak.

Olasz mester lévén Sannino nem is fog sokat kockáztatni ezen a meccsen, a kapott gól nélküli lehozott 90 perc lehet a prioritás, ami mellé nyilván cél lesz egy-két rúgott gól megszerzése is.

A vendégek célja pedig az lehet, hogy maradjon reális esély a hazai visszavágó előtt, amit vélhetően komolyan gondolnak, a bajnokságban szünet van, így van idő és energia ezzel az összecsapással foglalkozni.

Szerintünk egy klasszikus nyár eleji selejtezős mérkőzést látunk majd, ahol a Honvéd ugyan igyekszik majd dominálni a találkozót, de a csúcsformától még jócskán messze lesz.

Nem tartjuk kizártnak, hogy kevésgólos lesz a találkozó, így a under 2.5 gólos opciót 1.80-as oddsért mi érdemes tartjuk egy próbára.

Ti mit gondoltok erről a meccsről?

 

 

 

 

{"headTitle":"Honvéd - Zalgiris ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-10 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gólok száma 2.5 alatt ","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
[3062824] 2019-07-11 21:00:00 Honvéd - Zalgiris Vilniusx;
megosztom