Wimbledon

Ki tudja útját állni Djokovicsnak?

megosztom

A legfrissebb oddsok alapján a szerb klasszis wimbledoni címvédése mindössze 1.66-szoros pénzt fizet.

Wimbledonban a negyeddöntős összecsapások előtt hagyományosan az urak egy nap pihenőt kapnak. Nincs ez másképp az idei kiírásban sem, így pedig lehetőségünk nyílik egy kis esélylatolgatásra, ami a végső győztest illeti. 

Djokovics könnyedén masírozhat a döntőbe. - Fotó: ATP

Nincs olyan bukméker, akinél jelenleg ne a címvédő Novak Djokovics lenne a toronymagas favorit. Ez egyrészről köszönhető annak, hogy továbbra is zseniális formát mutat, másrészről pedig nem különösebben nehéz a sorsolása. 

A nyolc között ugyanis azzal a David Goffinnal találkozik, aki Grand Slam-tornán a negyeddöntőnél tovább még soha nem tudott jutni és a nagy hármas ellen sem rendelkezik túl acélos mérleggel (3-17). Beszédes, hogy Djokovics továbbjutása 1.062-es oddson fogadható...

Amennyiben a szerb kipipálja a belgát, akkor a meglepetéspárharc győztesével találkozik, azaz vagy Guido Pellával vagy pedig Roberto Bautista-Aguttal. Papíron utóbbival kellene, de nagy kérdés, hogy a spanyol miként birkózik meg az esélyesség terhével, hiszen élete első GS-elődöntője a tét, ehhez pedig "csak" egy outsidert kell legyőznie. 
 

Kattins a képre az ajánlatért!


A másik ágon nagyon közel állunk ahhoz, hogy a Garros után Wimbledonban is elődöntőzzön egymással Roger Federer és Rafael Nadal. Ehhez előbbinek Kei Nisikorit, utóbbinak Sam Querreyt kellene felülmúlnia. 

Ez azonban egy sokkal izgalmasabb meccset hozhatna a két zseni között, mint a párizsi volt, hiszen Nadal füvön is hatékony teniszt játszik, Federerről pedig tudjuk jól, hogy az All England Clubban érzi a legotthonosabban magát. 

Ami a negyeddöntős meccsüket illeti, Nisikori és Querrey sem veszélytelen, de amilyen formát eddig Federerék mutattak, komoly meglepetés lenne, ha a japán vagy az amerikai borítani tudná a papírformát. 

Djokovics jó eséllyel könnyedén masírozik majd a döntőbe, míg a másik ágról nagy talány, hogy Federer vagy Nadal jut be.

Igazi értéket a nagy hármasból senkinek az oddsában nem érzünk, hogy ha összejön a Federer-Nadal, akkor ott jó eséllyel 50-50 lesz az odds, míg a döntőben mindketten underdogként indulhatnak Djokovics ellen, így külön-külön megjátszva nagyobb odds jöhet ki rájuk. 

A szerbre sem túl csábító ez az 1.66, hiszen még három meccset kell nyernie, az egyiket jó eséllyel Federer vagy Nadal ellen. 

Az outsiderek közül maximum Pella érhet meg egy kis szotyipénzt, hiszen egyedül ő nem a nagy hármas valamelyikével néz majd farkasszemet. 

Szerinted ki nyeri a férfiaknál Wimbledont?

 

megosztom