Bajnokok Ligája

Kemény meccsen simázhat idegenben a Celtic

megosztom

Az öt BL-selejtező óta veretlen skótok verhető ellenfelet kaptak az első körben, az odds mégis elfogadhatónak tűnik.

A Celtic új idegenbeli meze. fotó: Twitter

Visszagondolva nem is tűnik olyan hosszúnak a bő egyhónapos klubfoci szünet és kedden máris megkezdődnek az új szezon BL-izgalmai. Persze az első selejtezőkörben még sok nagy névre ne számítsunk, de fogadási szempontból mindenképpen lesznek kiváló párharcok. Az egyik ilyen a Sarajevo-Celtic, melyet 19:45-kor kezdenek az Asim Ferhatovic Hase Stadionban.

{"headTitle":"FK Sarajevo-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-09 19:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Satajevo","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530313899","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.80","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530313898","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Celtic","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A skót Premier League és Super Kupa győztes Celticnek nem ismeretlen terep a Bajnokok Ligája-selejtező, de a csapat a csoportkörben is többször megfordult már, így lényegesen nagyobb tapasztal rendelkezik ellenfelénél. Az 50-szeres skót bajnok hazájában megállíthatatlan volt tavaly és 33 PL-meccsén mindössze négyszer kapott ki. Ami kissé nehezíti a predikciót, hogy komoly változások történtek, hiszen Brendan Rodgers három év után – ebből kétszer a csoportkörbe vitte fiait – elhagyta Glasgow-t és a Leicester Cityhez igazolt.

Az újonnan kinevezett tréner a klubnál nem ismeretlen Neil Lennon lett, akin így viszonylag nagy a nyomás, hogy elődje teljesítményét megismételje. Lennon a következőket mondta a sajtónak, kissé levéve saját válláról a terhet.

Ezek a legnehezebb meccsek, kemény munka lesz. Lehetett volna könnyebb is a sorsolásunk, de eltökéltek vagyunk és tisztában vagyunk vele, mi forog kockán.

A csoportkörbe jutás az egyik legfontosabb célkitűzésünk, tudjuk, hogy nehéz lesz az út, de kellően felkészültünk és készen állunk a feladatra. Szerintem kicsit túlzás, hogy négy selejtezőt kell játszanunk, de ezt el kell fogadnunk. A saját és a játékosok tapasztalata a mi malmunkra hajtja a vizet, tudjuk, mire kell számítanunk." – mondta Lennon a klub a hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában.

Celtic#sco-celtic#5

A Szarajevónak nem sok babér termett eddig Európa elit kiírásában és ez lesz mindössze a 15. BL-meccse – ez az ötödik alkalom, hogy a selejtezőkörbe jutnak. Egy évvel korábban az Európa Ligában próbált szerencsét a gárda, ám az olasz Atalanta otthon 8-0-ra csontozta ki őket. A tavalyi szezont hatmeccses hazai veretlenségi sorozattal zárták, ám ebből messzemenő következtetéseket aligha lehet levonni.

FK Sarajevo#bih-fk_sarajevo#5

A Celtic 2018-ban is remekül kezdte a selejtezőket, az első három meccsen egyaránt hármat vágva és hasonló startra van kilátás. A minőség és tudásbeli különbségnek szerintünk már az első összecsapáson ki kéne jönnie, így az 1.65-ért kínált vendégszorzó tartogathat értéket. A Szarajevo fő fókusza – ahogy azt az underdogoktól megszokhattuk – a foggal-körömmel való védekezés lesz és mivel a kétmeccses formátum miatt Celticet sem sürgeti a tatár, így a találatokat egyelőre nem bántjuk.

{"headTitle":"FK Sarajevo-Celtic","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-09 19:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3062675] 2019-07-09 19:45:00 FK Sarajevo - Celticx;
megosztom