Tenisz

Mire megy a 15 éves csodatini az egykori világelső ellen?

  • Cesc18
megosztom

A játéknap slágermeccsét Simona Halep és Cori Gauff vívja Wimbledonban.

A hölgyek nyolcaddöntős ütközetei közül kétségkívül az egyik legjobban várt meccs a korábbi világelső Simona Halep és a meglepetéseket sorra szállító Cori Gauff összecsapása. Ha az első körben találkoztak volna, akkor valószínűleg egy legyintéssel elintézzük, itt a második héten viszont igazi csemegének ígérkezik. 

Gauff sokkolta a teniszvilágot. - Fotó: WTA

A 15 éves amerikai tini ugyanis az első héten sokkolta a teniszvilágot a játékával. Először az ötszörös wimbledoni bajnoknőt, Venus Williamset oktatta, majd pedig egy korábbi elődöntőst, Magdalena Rybarikovát fektette két vállra. Gauff már most elit szervájával egyik rutinos játékos sem tudott mit kezdeni és a floridai lány úgy pipálta ki az első két akadályt, hogy mindössze egyszer veszítette el az adogatását.

Kattints az ajánlatért!

Egy-egy olvasónk által csak "Serena 2.0-ként" aposztrofált amerikai tündérmeséje a harmadik körben sem ért véget, annak ellenére, hogy többször is a szakadék szélére sodródott. Polona Hercog ellen már esélyesként léphetett pályára és ezzel meg is gyűlt a baja. A szlovén lány szett- és brékelőnnyel vezetett ellene, adogatóként és fogadóként is volt meccslabdája, de Gauff mindegyiket hárítani tudta, majd egy 9-7-re megnyert tie-breakkel visszajött a meccsbe.

2 óra 45 percet követően végül a csodatini emelhette magasba a kezét és ezzel Jennifer Capriati 1991-es menetelését követően Gauff lett a legfiatalabb, aki Wimbledonbann a legjobb 16 közé tudott jutni. 

Adódik a kérdés, hogy vajon meddig verekedheti magát az amerikai? Sokan a végső győzelmet sem tartják kizártnak, hiszen annyira erős játékot mutat, ugyanakkor ahogyan arra mi is felhívtuk már a figyelmet, Gauff előtt egyre nehezebb feladatok tornyosulhatnak. 

Kezdésként rögtön itt van Halep, akit a bukmékerek elég komoly favoritnak hoztak ki, és bár azt lehetett hinni, hogy a fogadók bőven 4.00 feletti oddson megkínálják majd az amerikait, ám a nyitóoddsokhoz képest még inkább Gauff szorzója emelkedett. 

{"headTitle":"Simona Halep - Cori Gauff","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-08 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Halep nyer","odds":"1.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Gauff nyer","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Halep szokásához híven elég döcögősen kezdett, a harmadik körben viszont Viktoria Azarenkát a vártál jóval simábban takarította el az útból. 

Nagy kérdés, hogy most melyik arcát mutatja majd a román. Ami biztos, hogy a nagy elvárásokkal és az esélyesség terhével soha nem ápolt mély barátságot, és bizony egy Gauff nagyobb fejtörést okozhat számára, mint egy olyan Azarenka, akit úgy ismer már, mint a tenyerét. 

Az amerikai eddig többek között a szervájával nyűgözte le a világot, azonban Halep személyében a mezőny egyik legjobb fogadója áll majd vele szemben. Érdekes lesz tehát, hogy Gauff szervája ezúttal mennyire lesz hatékony. 

Sok kérdést fel lehetne még tenni, ami biztos, hogy ezen a meccsen Halepnek kell igazolnia a papírformát és Gauff állhat ki az esélytelenek nyugalmával. Persze az amerikainak ezt is kell magába sulykolnia, ugyanis ha magával szemben nagy elvárásokat támaszt, akkor a román feltörölheti vele az All England Club 1-es pályáját. 

De a meccs szépségét mutatja, hogy a fordítottja sem elképzelhetetlen, hiszen ne felejtsük el, hogy Halep a Garros negyeddöntőjében a szintén szupertehetséges, 17 éves Amanda Anisimova ellen egy elég kínos, 6-2, 6-4-es verésbe nézett bele...

Mire fogadjunk? 

Az over/under határ 19.5, míg a hendikep +/-5.5. Ezeket mi nem piszkálnánk, hiszen tényleg lehetetlen megjósolni, hogy ez mennyire lesz szoros meccs.

Egy ilyen párharc esetében érdemes inkább a speciális piacokon nézelődni. Amiben szerintünk ismét van érték, hogy Gauff brékel elsőként. Ezt már egyszer behúztuk 2.37-szeres pénzért cserébe Rybarikova ellen, most pedig még ennél is magasabb, 2.75-ös oddsot kapunk rá. Hiába kiváló fogadó Halep, azért adogatóként nem akkora spíler, hogy ennyivel esélyesebb legyen az első brékre.

Ti mit vártok a fiatal amerikaitól?

 

megosztom