Darts

Jön a tavalyi év botránymeccsének visszavágója

megosztom

Pénteken folytatódik a US Masters, a nap meccse pedig a Gary Anderson - Gerwyn Price ütközet lehet.

Nem történt meglepetés a Las Vegasban zajló US Masters első napján, a nyolc PDC-nagyágyú minden komolyabb gond nélkül vette a nyolc észak-amerikai játékos elleni meccsét.

Így a második napon már négy olyan derbit nézhetünk, ahol világsztárok feszülnek egymásnak, ráadásul a Sport2 jóvoltából magyar nyelven élőben is követhetjük az eseményeket.

A nap első mérkőzésén megismétlődik a világbajnoki finálé, avagy Michael van Gerwen és Michael Smith ellen lép tábla elé.

Nem véletlen, hogy itt a legkisebb a győztes szorzója, hiszen Smith nem nagyon tud mit kezdeni a holland világelsővel, egymás elleni mérlegük kifejezetten egyoldalú. Az angol ráadásul csütörtökön elég harmatos játékot produkált, a 92.9-es átlag még akkor is kevés, ha a kifejezetten kellemetlen tempóban hajigáló Jim Long volt az ellenfél.

Nagyjából este 10 órakor jön az este talán leginkább várt meccse, ahol Gary Anderson és Gerwyn Price feszül egymásnak. A két dartsos utoljára tavaly novemberben a Grand Slam of Darts fináléjában meccselt egymással, az az ütközet pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb visszhangot kiváltó, botrányos légkörben zajló rangadója volt. Ha esetleg valakinek nincs meg a sztori, itt ez a videó emlékeztetőnek:

A döntőt végül Price nyerte meg 16-13-ra, de a PDC hónapokkal később 21 500 fontra megbüntette, a közönség pedig - járjon bárhol a világon - folyamatosan ellene van és kifütyüli.

Már csak önmagában az előzmények érdekessé teszik ezt a rangadót, de az sem szabad elfelejteni, hogy Gary Anderson közel fél év kihagyás után tér(t) vissza a keringésbe.

A meccs előtti nyilatkozatokban egyébként egyik játékos sem foglalkozott a novemberi balhéval, Gary picit ostorozta magát a 96,81-es átlag miatt, Price pedig azt emelte ki, hogy tavalyi itt már az első körben kiesett, így nagyon fontos volt számára, hogy idén ez másként legyen.

Bármi is lesz a meccs, az biztos, hogy a bukik picit alálőtték Gary szorzóját. A skót győzelmét 1.50-es oddson kínálják, míg a walesi sikere 2.50-et fizet. Bár nem vitás, hogy a kétszeres világbajnok egyelőre még nagyobb spíler az egykori rögbisnél, nagy kérdés, hogy ezúttal mennyire tudja kizárni a Price-féle színházat és mennyire tudja a jó játékával elkerülni, hogy a walesi teljesen bepörögjön.

bet365

Az este harmadik összecsapásán Rob Cross és Nathan Aspinall lép tábla elé. A két angol utoljára márciusban a UK Open fináléjában találkozott egymással és akkor a 27 éves feltörekvő csillag 11-5-re leverte 2018 világbajnokát. Az első körben mindkét játékos kiváló átlagot produkált, Cross 101,33-as, Aspinall pedig 98,29-es statisztikával zárt a maga meccsét, szóval ezek alapján mindketten bombaformában érkeztek Las Vegasban.

Itt sem gondoljuk, hogy korrektek lennének az oddsok, Cross győzelmének 1.40-es nagysága mindenképpen kevés, hiszen sokkal kiegyenlítettebbnek véljük az erőviszonyokat.

A nap végére sem akármilyen derbink maradt, a negyeddöntők sorát Daryl Gurney és Peter Wright zárja. A bukik teljesen egálra hozták ki a meccset, ami számunkra azt súgja, jobb távol tartani magunkat ettől az összecsapástól, az egymás elleni meccsek eredményei pont ugyanolyan változatosak, mint a játékosok napi formája.

 

Ha fogadni szeretnénk a pénteki nap első körére, akkor mi Gerwyn Price és Nathan Aspinall győzelmét preferálnánk, hiszen mindkét játékos győzelmének szorzóját túl magasnak véljük. Ti mit gondoltok?

 

    
  1 2
Michael Van Gerwen - Michael Smith 1.16 5.00
Gary Anderson - Gerwyn Price 1.53 2.50
Rob Cross - Nathan Aspinall 1.40 3.00
Daryl Gurney - Peter Wright 1.90 1.90
megosztom