Sportműsor

Bajnokot avatnak a Copán, folytatódik Wimbledon - íme a hétvégi sportmenü

Górcső alá vettük az előttünk álló hétvége leginkább várt mérkőzéseit és eseményeit.

Foci

Az előttünk álló hétvége foci-palettáját továbbra is a válogatott meccsek dominálják. Két nagy sorozat véget is ér, hiszen a női foci-világbajnokságon és a Copa Americán is a finálét rendezik vasárnap. Előbbin az USA nemzeti tizenegye próbál majd címet védeni Hollandia legjobbjai ellen, míg utóbbin Brazília hatalmas favoritként csaphat össze Peru válogatottjával. 

A víkend első napján megcsodálhatjuk a bronzmeccseket is, amiket ugyan a játékosok a hátuk közepére kívánnak, de fogadási szempontból mégis érdekesek lehetnek. A Copában az utóbbi két torna döntőjének párosítása jött össze a harmadik helyért folytatott harcban, míg a hölgyeknél Anglia-Svédország lesz terítéket.

Afrikában sem lesz pihenő, hiszen a Nemzetek Kupájában már a legjobb nyolc közé jutás a tét - szombaton, valamint vasárnap is 2-2 összecsapás kerül megrendezésre. A kiírás esélyeivel ebben a cikkben foglalkoztunk bővebben.

  • Argentína-Chile, Sport 1, szombat 21:00
  • Brazília-Peru, Sport 1, vasárnap 22:00
  • USA N-Hollandia N, M4 Sport, vasárnap 17:00

 

Tenisz

Szombaton a harmadik körös ütközetek második felével folytatódnak a küzdelmek a londoni All England Clubban, vasárnap viszont a hagyományokhoz hűen, nem lesz játék Wimbledonban. Mindkét nemnél akadtak már meglepetések, de a legnagyobb favoritok még versenyben vannak, így kifejezetten izgalmasnak ígérkezik a folytatás. Elemzésekkel és tippekkel természetesen a szombati játéknapra is készülünk. 

  • Wimbledon, 3.kör - Eurosport 2, szombat 12:00

Kerékpár

Szombaton 12 órási kezdéssel Brüsszelben elrajtol a 106. Tour de France. A nyitószakaszon a sprintereké lesz a főszerep, míg vasárnap ugyancsak a belga fővárosban egy 27,6 km-es csapatidőfutamra kerül sor. 

  • Tour de France 1. szakasz - Eurosport, szombat 12:00
  • Tour de France 2. szakasz - Eurosport, vasárnap 14:20

Kosárlabda

A hétvégén fejeződik be a női kosárlabda Európa-bajnokság, szombaton az alsó- és felsőházi elődöntőkre kerül sor, míg vasárnap a helyosztókra. Óriási meglepetésre a magyar válogatott még játékban van, Székely Norbert lányai az 5-6. helyért csatáznak a belgákkal szombaton, amely pozíció egyébként olimpiai kvalifikációs indulást jelentene, vagyis órási a tét. A találkozóval kapcsolatosan bővebben is foglalkozunk majd.

  • Magyarország-Belgium, M4 Sport, szombat 12:30

 

Ti melyik meccset vagy eseményt várjátok a legjobban és mire terveztek fogadni?