Kosárlabda

Az olimpiáért játszik a magyar válogatott

  • Tomihmv
megosztom

Női kosárlabda-válogatottunk a belgák ellen lép pályára az Eb-n, a tét az olimpiai kvalifikációs tornán való szereplés.

Az olimpiáért játszik a magyar válogatott! - Fotó: MTI

Nem jött össze a bravúr, a magyar női kosárlabda-válogatott kikapott csütörtökön a britektől a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokság negyeddöntőjében. Azonban egy mérkőzése még hátra van a csapatnak, méghozzá a legfontosabb, a szombati, Belgium elleni ütközet. A tét óriási, hiszen a meccs győztese részt vehet a jövő évi, olimpiai kvalifikációs tornán, a vesztes viszont búcsút inthet az ötkarikás játékoknak.

"Nem voltunk olyan agresszívek, mint eddig, a britek jobbak voltak, és megérdemelten nyertek.

Remélem, minél hamarabb túltesszük magunkat ezen a vereségen, mert szombaton szeretnénk győzni, és kijutni az olimpiai selejtezőre"

- fogalmazott az MTI-nek a szülés után visszatért center, Horti Dóra.

Az Eb-ről az első hat helyezett - azaz az elődöntősök mellett az alsóházi rájátszás két győztese - vehet részt a jövő februárban sorra kerülő, 16 csapatos kvalifikációs tornán. Ennek során négy kvartettben küzdenek majd a csapatok, és mindegyikből az első három jut ki a tokiói játékokra. Érdekesség, hogy a selejtezőtornán a tavaly világbajnok Egyesült Államok és a házigazda Japán is szerepel, noha ők már automatikusan kvótához jutottak, így a számukra nincs tétje a kvalifikációnak.

Az Európa-bajnokságra utazó magyar keret:
Játékosok: Pusztai Petra, Kiss Virág, Dubei Debóra, Raksányi Krisztina, Studer Ágnes, Varga Zsófia, Horti Dóra, Lelik Réka, Turner Yvonne, Horváth Bernadett, Határ Bernadett, Zele Dorina.
Szövetségi kapitány: Székely Norbert.
bet365

Az ellenfelünk az a Belgium lesz szombaton, amely igen csak megizzasztotta a negyeddöntőben a franciákat, hiszen a rendes játékidőben döntetlenre végeztek a felek, úgy, hogy a galloknak kellett futniuk az eredmény után, és mindössze 11 másodperccel a dudaszó előtt tudtak egyenlíteni.

Philip Mestdagh, a belgák szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére közölte, kemény vereséget kell feldolgozniuk, és nem sok idejük van arra, hogy talpra álljanak:

"Tisztában vagyunk azzal, hogy miért jöttünk ide, és most még lehetünk csalódottak, de péntektől már a magyarok elleni meccsre fókuszálunk. Ha már lemaradtunk az elődöntőről, legalább az első hatban akarunk végezni, és mindent meg is fogunk tenni ezért" - tette hozzá.

Óriási a fogadkozás mindkét oldalon, és a tét pedig még nagyobb, hiszen, amely csapat itt kikap, az nem biztosan nem lesz ott a tokiói olimpián. A két csapat eddig egyszer, 2017-ben, egy barátságos meccsen mérte össze tudását, akkor a belgák 61-54-re nyertek, semleges pályán, Olaszországban. Azon meccshez képest a mieink szinte kicserélődtek, míg ellenfelünk gyakorlatilag ugyanazzal a kerettel vág neki a mostani találkozónak is.

A bukmékerek szerint Belgium a favorit, azonban egy ilyen drámai vereség után, illetve jóval kevesebb pihenőt követően véleményünk szerint benne van a magyar meglepetés is a pakliban. Érdemesebb lehet inkább pontokra fogadni, azon belül is kevés pontra, hiszen nem egy sörmeccs van kinézőben, hanem egy óriási téttel bíró. Így pedig a mieink negyeddöntőjéhez hasonlóan, jó esély van arra, hogy a felek 132 egység alatt maradjanak.

{"headTitle":"Magyarország - Belgium","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-06 12:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 132 pont","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
megosztom