Bundesliga

501-szeres odds is a Bundesliga 2019/20-as szezonjának első szemléjében

  • gb1
megosztom

Nemrégiben kisorsolták a német élvonal menetrendjét, mi pedig szétnéztünk az elérhető piacokon.

A Bundesliga nyári szünetének fele már letelt, a német labdarúgás szerelmesei pedig megkezdhetik a visszaszámlálást a szezonstartig. Mielőtt azonban beleássuk magunkat az új kiírást érintő fogadási tételekbe, emlékezzünk meg az előző szezonról, mégpedig a 34 forduló legszebb távoli bombáival.

A 2019/20 kiírást a hagyományokhoz hűen a címvédő csapat kezdi - a Bayern München az új mesterrel próbálkozó Hertha Berlint látja majd vendégül az augusztus 16-án megrendezendő nyitómeccsen. Azt azért tegyük hozzá, hogy addig sem maradunk német to foci nélkül, hiszen augusztus 3-án máris egymásnak feszül a Szuperkupa döntőjében a Dortmund és a Bayern, a Bundesliga 2 izgalmai pedig már július 26-án indulnak, egyből egy Stuttgart-Hannover derbivel.

Az első kör párosításai. fotó: Bundesliga Official

Visszakanyarodva az élvonalhoz, aligha ér minket meglepetés, amikor a végső győztes piacára tévedünk, ahol ismét toronymagas esélyesként listázzák a Bayernt. Az előző idény vége ugyebár rég nem látott izgalmakat hozott, de végül zsinórban hetedik alkalommal is megkaparintották a Salátástálat a müncheniek, akik ha ismét élen végeznek, @1.25-szörös megtérülést hozhatnak a bennük bízóknak. Az erőviszonyokban az uborkaszezon alatt hatalmas változásra nem nagyon van kilátás, így nagyjából reálisnak látjuk ezt a piacot, de value-t nem igazán találunk benne.

Egy fokkal izgalmasabb lehet a top négyre kiadott piac, amelyben természetesen szintén Niko Kovac legénységére fogadhatunk a legalacsonyabb szorzón. Az sem túl meglepő, hogy az előző szezonban BL-helyeken végzet csapatok a legesélyesebbek a bravúr megismétlésére, de alsó hangon egy meglepetésre lehet majd számítani a tabella élmezőnyében. A nagyobb szorzók közül talán a Bremenre kiszabott @7.00-es odds a legszimpatikusabb, bár a Muzsikusok elvesztették Max Krusét, aki a Fenerbahcéban folytatja.

A bombameglepetés kategóriában muszáj szót ejtenünk az Union Berlinről is. A második számú (ezzel a helyiek lehet vitatkoznának) fővárosi csapat ugyanis messze a legkevesebb vereséget - szám szerint ötöt - jegyzett a Bundesliga 2-ben, ráadásul otthon 17 meccsen csak egyszer kapott ki. Nyilvánvaló, hogy lényegesen nehezebb dolguk lesz az élvonalban, de az @501-es szorzó talán kissé túlzásnak tűnik ezen a piacon.

Végezetül vessünk egy pillantást a kiesők esélyeire, ahol értelemszerűen a két frissen feljutott gárda van az élen. Ebben a viszonylatban az utóbbi években rendszerint a tűzzel játszó Wolfsburg @51-szeres szorzójában lehet némi érték.


Ti milyen long term fogadást éreztek value-nak az új szezonra?

 

bet365
megosztom