Afrikai Nemzetek Kupája

Hogyan tovább, Afrika? - tippek az egyenes kieséses szakaszra

  • varin
megosztom

21-szeres szorzóért tippelünk végső győztest, mert a kiszemelt sorsolása igencsak baráti.

Rendkívül nehezen talál jelzőket az ember, amikor az idei Afrika Kupát kell minősítse. Nézhetetlen, botrányosan gyenge színvonalú meccsek tömkelege, a 36 meccsen összesen 68 találat úgy, hogy 28 under mellett 8 over volt. De ettől függetlenül fogadási szempontból egy igen érdekes tornánk van, hiszen több válogatott is kimagaslani látszik a többi közül.

Kezdésnek rögtön megemlíthetjük a házigazda Egyiptomot, amely 9 ponttal és 5-0-s gólkülönbséggel kezdte meg a tornát. Igaz, hogy Szalahéknak nem jutottak nehéz ellenfelek, de formájuk így is tiszteletet érdemel. A hibátlanok táborát gyarapítja továbbá Algéria, amely Szenegált is le tudta győzni, a Fáraókhoz hasonlóan kapott gól nélkül abszolválták a csoportkört. Ahogyan a három darab 1-0-t kiharcoló Marokkó is megérdemli a kalapemelést, Hervé Renard csapata nálunk titkos esélyese a tornának 10-szeres szorzóért.

Az biztos, hogy a tornán egyelőre nem a támadófutball dominál. A legjobb csapatok gyakorlatilag nullára hozzák le a meccseiket és mindössze két csapat volt képes hat gólt szerezni a három mérkőzés alatt.

Érdekes lehet viszont az ágrajz, hiszen nagyon ellentétes erősségű felső és alsó rész bontakozott ki, amelynek éppen Marokkó lehet az egyik haszonélvezője. Ha ugyanis az "első kiemelt" Egyiptom döntőzni szeretne, akkor az egyáltalán nem lebecsülendő Dél-Afrikát követően a Nigéria-Kamerun párharc győztese következik, majd az elődöntőben Algéria vagy Elefántcsontpart. Ne felejtsük, Algériának volt a legjobb mérlege a csoportmeccsek alatt, Elefántcsontpart pedig nagyon erős gárda.

A felső ágon a negyeddöntőben egy Marokkó-Szenegál tűnik velőtrázóan izgalmas meccsnek, míg papíron Ghánának két nyerhető meccse van, előbb a nyeretlen Tunézia, majd Madagaszkár vagy a Kongói DK ellen.

Ami a tippeket illeti, mi megszavazzuk Ghánát végső győztesnek, a 21-szeres szorzóban már csak azért is van érték, mert az Unibetnél ez csak 12.00, ráadásul falsnak gondoljuk azt is, hogy Tunézia ellen 50-50-es meccset várnak az irodák.

Szintén lehet érték Nigéria továbbjutásában Kamerun ellen. A Szelídíthetetlen Oroszlánok talán az egész csoportkör legnagyobb csalódását szolgáltatták játékukkal a nagyok közül, míg Nigéria már csak akkor eresztett le, amikor mindegy volt a számukra.

A gólkirály személyét illetően is hasonló úton indulunk el, mint ahogyan a végső győztest megtippeltük, hiszen ha abból indulunk ki, hogy Ghánának lesz még legalább három meccse, akkor a rengeteg 2 gólos játékos közül Jordan Ayew a maga 21-szeres szorzójával még akár révbe is érhet.

{"headTitle":"Tippek az Afrika Kupa egyenes kieséses szakaszára","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Végső győztes: Ghána","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ghána-Tunézia továbbjutója: Ghána","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Nigéria-Kamerun továbbjutója: Nigéria ","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Gólkirály: Jordan Ayew","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom