Sportfogadás

Megtaláltuk a piacot, amire tutira nem éri meg fogadni?

megosztom

Hamarosan kezdődik a póker-vb, amire természetesen tudunk fogadni is. De vajon megéri?

Javában dübörög a WSOP, azaz a póker-világbajnokság Las Vegasban, ahol a profi és amatőr zsugások számos versenyen mutathatják meg, mit is tudnak erről a játékról. Természetesen a legnagyobb figyelem a 10 000 dollár nevezési díjú főversenyre szegeződik, ahol számos pókersztár ül majd az asztalokhoz.

Ezt a versenyszámot 1970 óta rendezik meg és olyan pókersztároknak sikerült megnyerniük, mint Doyle Brunson, Johnny Chan, Phil Helmuth, Dan Harrington vagy Chris Moneymaker.

Bár a '70.es években még csak néhány bátor jelentkező akadt a 10 ezer dolláros megmérettetésre, a sportág népszerűségének köszönhetően mostanra ott tartunk, hogy a tavalyi vb-n 7847 játékos fizette be a nevezés a legnagyobb versenyre.

Ekkora mezőnyből felérni a csúcsra nem kis bravúr, amihez természetesen a tökéletes játék mellett szükség van némi szerencsére is. A tavalyi győztes amerikai John Cynn a végső sikerével 8,8 millió dollárt kasszírozott, de a döntő asztal 9. helyén záró francia Antoine Labat is bezsebelt kereken 1 millió amerikai zöldhasút.

 

Érdemes fogadni a pókerre?

Hogy a póker mennyire sport vagy éppen szerencsejáték, az a mai napig komoly vitatárgyát képezi. Sokak szerint előbbi bizonyítékául szolgálnak azok a profik, akik pályafutásuk során többször is megnyerték a vb-t (Brunson és Chan ráadásul egymás után tette), míg mások szerint egy kártyajáték jobban függ a szerencsétől, mintsem a játékosok tudásától vagy épp tapasztalatától. 

Az igazság megtalálását az olvasókra bízzuk, de ettől függetlenül egyre több fogadóirodában tudunk fogadást kötni a különböző pókerversenyek eredményére is. Bár elsőnek talán ez furcsán hangozhat, az biztos, hogy ebben a sportban bundázni nem igazán lehet.

A     is felvette a kínálatába a vb Main Event-jét és közel 120 nevező játékosra szabott egyéni szorzókat. A piac nem a végső győzelemre szól, csupán a döntő asztalos részvételre, vagyis ahhoz, hogy megcsípjük ezeket a szorzókat, ahhoz a játékosnak a legjobb kilencbe kell kerülnie. Persze, közel 8000 nevezőből ez is több, mint bravúros.

Az oddsok szerinti erőrangsorban két széles körben ismert profit, Daniel Negreanut és Phil Ivey-t találjuk, a kanadaira 17-es, az amerikaira 26-os szorzót kínálnak a bukmékerek.

A hatharom.com által megkérdezett szakértő alátámasztotta az érzetünket, miszerint ezek a szorzók csak a névnek valamint a sok hobbi fogadónak szólnak, hiszen ilyen nagy eséllyel még az ilyen sokat látott profik sem indulhatnak egy 8000 fős versenyen. Phil Helmuth a bukinál 34-szeres szorzón fogadható, míg a szakportálnál 100-as oddsot kapott...

A túlárazottság érdekes dolog lehet itt, ezért utánanéztük mik lehetnek a valós esélyek. Találtunk egy nemzetközileg is elismert szakportált, amely saját szorzókat szabott meg az indulóknak és ezeket a számokat összevetettük a bet365 oddsaival. Sokatmondó, hogy amíg utóbbi oldalon az legesélyesebb játékosok 70-es szorzóval indulnak, addig a bet365-nél ugye 17-tel áll Negreanu.

 

Találhatsz value fogadást?

Összevetve a két oddsrangsort, az megállapítható, hogy a fogadóiroda szorzói a szakértők számaihoz képest mínusz ev-sek. Közel 100 pókeresre fogadhatunk a 70-es szorzó alatt, vagyis rájuk nem igazán éri meg pénzt tenni. Ezen játékosok között a szcénában jól csengő, ismert pókereseket találunk, akikkel a buki megpróbálja behúzni a fogadókat.

A fenti kérdésre a válasz inkább nem, mint igen, viszont aki mégis szeretne egy kis aprót kockára tenni ezen az igen magas kockázatú piacon, annak Dominik Nitsche-t ajánljuk, akire 81-szeres szorzón lehet fogadást kötni.

Te fogadnál pókerversenyre?

 

 

 

 

 

Nézd meg a szorzókat!

megosztom