Wimbledon

Ezt a 2.37-es szorzójú speckó tippet nem tudjuk kihagyni a csodatini meccsén

  • Cesc18
megosztom

Magdalena Rybarikova lehet a 15 éves Cori Gauff újabb áldozata a wimbledoni második körben.

Tovább folytatódik a 15 éves Cori Gauff tündérmeséje Wimbledonban, hiszen azok után, hogy leküzdötte a selejtezős akadályokat, hétfőn a főtáblán az ötszörös bajnok, nála 24 évvel idősebb Venus Williams ellen is nyernie sikerült. Ráadásul tette mindezt vérpofiként, két szettben.

Gauff már azzal történelmet írt, hogy feljutott a főtáblára, hiszen ennyire fiatalon ez korábban az Open Érában még senkinek nem sikerült az All England Clubban. 

Az amerikai tini borzasztó érett játékot mutat, pedig ahogyan elmondta, soha nem játszott még ekkora pályán és emlékeztetnie kellett magát arra, hogy a vonalak itt is ugyanolyan távolságra vannak, mint bármely más pályán. 

Gauff szervája már most az elitbe tartozik. - Fotó: WTA

Venus ellen a második szettben 4-3-as vezetésnél először veszítette el az adogatását Gauff, de különösen nem jött zavarba, ugyanis ezt követően rögtön brékelt, majd a negyedik meccslabdáját kihasználva zárta le 2-0-lal a találkozót. 

A célom, hogy megnyerjem a versenyt. Nem számít, hogy ki az ellenfél, nyerni akarok. Venus ellen tudtam, hogy a négy meccslabdából az egyiket megcsinálom. 

- mondta Gauff, aki hozzátette, hogy először sírt egy mérkőzés után. 

A 15 éves amerikaira a második körben egy újabb nagyon rutinos játékos, Magdalena Rybarikova vár.

{"headTitle":"Cori Gauff - Magdalena Rybarikova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-03 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gauff nyer","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Rybarikova nyer","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A cseh lány mindig is otthonosan mozgott a füves borításon, de Wimbledonban zsinórban nyolc első körös vereség után tudott meccset nyerni 2015-ben. Két évre rá már egészen az elődöntőig menetelt, tavaly viszont olyannyira nem tudta megvédeni a pontjait, hogy ismét a 128 között búcsúzott. 

A sérülésekkel, betegségekkel soha nem volt szerencséje Rybarikovának, idén is több feladott meccse van már. Legutóbb június közepén egy légúti fertőzéssel bajlódott, ami miatt nem alakult a legjobban a wimbledoni felkészülése. 

Ettől függetlenül ezúttal túlélte az első kört, méghozzá a 10. kiemelt Aryana Sabalenka kiütésével. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fehérorosz lány hónapok óta elég gyenge formának örvend. 

Mire fogadjunk?

Ez azért egy merőben más meccs lesz Gauff számára, mint a Venus elleni volt. Amíg honfitársa erőteniszt játszott, addig Rybarikovának egy sokkal okosabb tenisze van. 

Amiben azonban az amerikai lány már most elit, az a szervája. Venus ellen átlagban 172 km/h-val ütötte az elsőket, míg 159-cel a másodikokat.

Csak összehasonlításképp, ugyanezek a számok Rybarikovánál 167 és 131 voltak Sabalenka ellen. 

Persze a sebesség egy dolog, de Gauff ezeket a nagy szervákat igen jó százalékban és igen pontosan be tudta ütni. Egy ilyen adogatás komoly önbizalmat és nagyon jó alapot nyújt egy játékosnak. 

A bet365 szervajátékokra vonatkozó piacai közül kifejezetten tetszetős az a tipp, hogy nem Gauff veszíti el elsőként a szervajátékát. Erre az opcióra 2.37-es oddson fogadhatunk, ami annak fényében igen magas, ahogyan az amerikai Venus ellen adogatott. 

{"headTitle":"Cori Gauff - Magdalena Rybarikova","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-03 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gauff veszi el elsőként az adogatást","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

megosztom