Tenisz

Erős tippünk van Fucsovics wimbledoni meccsére

  • Cesc18
megosztom

Kedden Fucsovics Márton is bemutatkozik Londonban, ellenfele pedig a sógorok második számú játékosa, Dennis Novak lesz.

A világranglistán 104. helyen rangsorolt osztrák játékos a selejtezőből verekedte fel magát a főtáblára, avagy egy kvalis ellenfelet kapott Fucsovics. Ez így nagyon jól hangzik, ám ha az alább látható oddsokra pillantunk, akkor azok jól jelzik, hogy a magyar messze nem olyan nagy favoritja ennek a találkozónak. 

{"headTitle":"Fucsovics Márton - Dennis Novak","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-02 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fucsovics nyer","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Novak nyer","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az oddsok egyébként változtak a pénteki nyitószámokhoz képest, ugyanis a sorsolást követően nem sokkal a bet365 1.66-2.20-as oddspárral dobta piacra ezt a mérkőzést. A fogadók tehát inkább az osztrák felé hajlanak, ami abból a szempontból egyáltalán nem meglepő, hogy Novak legjobb eredménye éppen Wimbledonból származik - de erről majd kicsit később. 

Nem hangolt rosszul Fucsovics Wimbledonra. - Fotó: ATP

Előbb tekintsünk vissza Fucsovics idei füves pályás tornáira. 

Az 51. helyen rangsorolt magyar a Roland Garrost követően Stuttgartban indult, ahol két brusztolós meccset nyert Jaume Munar és Nikoloz Basilashvili ellen. Különösen utóbbi ellen számított bravúrnak a győzelme, hiszen a döntő szettben három meccslabdát is hárítania kellett. A negyeddöntőben Milos Raonic jött, aki ellen nem találta az ellenszert Marci, így viszonylag sima meccsen ment tovább a kanadai. 

Fucsovics Stuttgart után Queen's-be tette át a székhelyét, ahol nem volt szerencséje a sorsolásnál, hiszen rögtön első ellenfélként megkapta a nagyon rutinos Feli Lopezt. Ehhez képest remekül kezdett a magyar, ugyanis a megnyert tie-break után rögtön brékelnie is sikerült a második szettben. A győzelem azonban így sem lett meg, Lopez gyorsan visszajött a meccsbe és onnan már nem engedte ki a győzelmet. 

Összességében nem volt ez rossz hangolódás Fucsovicstól. De ugyanez elmondható Novakról is, aki a wimbledoni kvali előtt Ilkley-ben játszott Challenger-döntőt, méghozzá egész jó neveket kipipálva. 

A selejtezőben sem volt könnyű dolga, de ugyanúgy ahogyan tavaly, ismét megoldotta. Egy éve aztán nem kis meglepetésre a főtáblára jutást további két győzelemmel fejelte meg és még a harmadik körben Milos Raonic ellen is szépen helytállt. 

Novak nagyjából most tart ott, ahol Fucsovics két éve, tehát a top 100 kapuján kopogtat, viszont a füves borítással és Wimbledonnal jó barátságot ápol, így kifejezetten rágós falatnak ígérkezik. 

A fogadóirodák is azt szimatolják, hogy nem lesz ez egy egyszerű menet Fucsovicsnak és 40.5-nél állapították meg az over/under határt. 

Ilyen magas line-ra nem szívesen húzzuk be az overt, az alternatív line-ok között viszont megakadt a szemünk a 36.5-re kínált 1.57-es oddson. Ez kifejezetten tetszetős, hiszen egyrészről a 3.5 szett felett csak 1.53-at fizet, másrészről pedig ez még egy 7-6, 7-5, 7-5-tel is zöldül. 

{"headTitle":"Fucsovics Márton-Dennis Novak","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-02 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Alternatív játékok száma - 36.5 felett","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

 

megosztom