U21-es Eb

A spanyolok az Eb-döntő favoritjai, mutatjuk miért

  • gb1
megosztom

Ugyan Németország veretlenül masírozott a fináléba, mégis több érv szól Luis de la Fuente legénysége mellett.

fotó: UEFA Twitter

A 2019-es Európa-bajnokságból már csak egy mérkőzés maradt hátra, amelyet az udinei Stadio Friuliban rendeznek vasárnap 20.45-től. A párosítás nem véletlenül érdemelte ki az álomdöntő címet, hiszen Spanyolország és Németország is a top favoritok között kezdte a kontinensviadalt, ráadásul a felek vívták a két évvel ezelőtti döntőt is Lengyelországban.

Az erőviszonyok alapján nagyjából kiegyensúlyozottak a csapatok, ám az elmúlt két hét történéseit és a mérkőzések körülményeit figyelembe véve egyet kell értenünk a bukmékerekkel, akik Ceballosékat hozták ki a favoritnak. A fogadók rá is vetették magukat a spanyolokra, és a @2.37-es nyitóoddsot már @1.85-körülire verték le. Lássuk hát, miért is a déliek felé dől a mérleg nyelve.

{"headTitle":"Spanyolország U21-Németország U21","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530184017","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.80","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go/530184016","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Németország","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Luis de la Fuente fiai jól ráijesztettek szimpatizánsaikra az olaszok elleni nyitómeccsen. A találkozót ugyan 3-1-re elbukták, de könnyen lehet, hogy az a zakó adta meg a kellő lökést ahhoz az elképesztő szériához, amit azóta produkálnak. Azóta ugyanis úthengerként gázoltak át ellenfeleiken és a három győztes meccsen 11-2-es gólarányt produkáltak, az elődöntőt pedig hátrányból nyerték meg 4-1-re. Ez már önmagában is lenyűgöző, pedig

akár többet is vághattak volna, hiszen ezalatt a periódus alatt 76 alkalommal célozták meg a kaput és 30 alkalommal el is találták.

 

fotó: UEFA Twitter

Nem csak a kísérletek számában, hanem a mutatott játékban is maradandót alkottak. Olyan folyékonyan jár lábról-lábra a labda, hogy azt a világ bármely topcsapata megirigyelné, valamint az egység is kiváló.

Az olaszok elleni vereség erősebbé tett minket, hiszen úgy éreztük, hogy nem érdemeltünk vereséget.

(...) A játékosaim mindig készen állnak az összecsapásokra. Nagyon egyszerű őket irányítani, mivel rengeteg opcióm van a remek cseréknek köszönhetően" - nyilatkozta a kapitány, la Fuente.

Az sem elhanyagolható tény, hogy a Transfermarkt adatai alapján a torna öt legértékesebb játékosából három a spanyoloknál játszik. A Napoli büszkesége, Fabián Ruiz, a valenciás Carlos Soler és az Eibar támadója, Mikel Oyarzabal is 50 millió eurós piaci értékkel bír. Nem csodálkoznánk, ha ez a szám a közeljövőben még feljebb kúszna.

Rajtuk kívül is tömve van tehetségekkel a keret, így la Fuente nincs könnyű helyzetben a kezdő összeállításánál. Nagy változásokra azért nem számítunk az elődöntőhöz képest, Roca valószínűleg ismét Merino helyett kaphat lehetőséget a középpályán, ahogyan a sziporkázó Oyarzabal is kezdhet, mégpedig Borja Majoral helyén.

Tudtad? A spanyolok eddig négy alkalommal ülhettek fel az U21-es Európa-bajnokság trónjára (1986, 1998, 2011, 2013), míg a németek csupán kétszer diadalmaskodtak a korosztályos kontinenstornán (2009, 2017).

Stefan Kuntz jól ismeri a siker receptjét, hiszen két éve is ő vezette a trófeáig a Nationalelfet. A mester hihetetlen érzékkel tudja kiválasztani kezdősort - a legutóbbi döntőben például a korábban mellőzött Weisert emelte be, aki végül a győztes gólt szerezte. A mostani elődöntőben is húzott egy nagyot, mivel kivette a remekelő, addig három gólt vágó Richtert. Helyére Szalai csapattársa, a hoffenheimes Amiri állt be csatár posztra, aki két góllal hálálta meg a bizalmat. Jó hír még a németeknek, hogy sztárbekkjük, a Monacóban focizó Heinrichs is rendelkezésre áll, miután letöltötte eltiltását.

[2911239] 2019-06-30 20:45:00 Németország U21 - Spanyolország U21x

A Nationalelf ugyan veretlenül menetelt a fináléig, de a románok elleni elődöntőben látszott, hogy sebezhető a csapat. Persze hiába csak két utolsó pillanatos szabadrúgással biztosították be a továbbjutást, azt azért nehéz lenne a szerencsére fogni, hiszen a második játékrészben teljesen benyomták a románokat és futószalagon dolgozták ki a helyzeteket. Ha gólszerzőre való fogadásra adjuk a fejünket, érdemes lehet Waldschmidtbe fektetni - a Freiburg csatára már hét találatnál jár.

Érdekesség, hogy Kuntz fiai ellen eddig mind a négy meccsen ítéltek meg büntetőt és a Neuerhez hasonlított Nübelnek még egy tizenegyest sem sikerült hárítania. Eddig egyszer sem úszták meg kapott gól nélkül. 

Az összkép a németeknél is rendben van, a forma is hasonló, bár Ceballosék egy fokkal jobbnak tűnnek, ám van itt még egy fontos faktor, ami könnyen lehet, hogy az elődöntőben is szerepet játszott. Ez nem más, mint a hőhullám, amit mi is nyögünk itthon és ami miatt ivószünetet kellett tartani német-románon.

Az udinei finálé kezdetén várhatóan 30 fok körüli meleg lesz, ami természetesen inkább a spanyoloknak kedvez.

Mindent összevetve tehát valóban kijelenthetjük, hogy a la Fuente legénység a döntő esélyese, de a fogadók által @2.00-es alá tolt szorzó már annyira nem tetszetős. Ettől függetlenül szerintünk is a spanyolok emelhetik majd magasba a trófeát és tippünket a bet builderrel kiegészítjük, mégpedig az over 2 góllal, ami a felek góllövő formáját elnézve nem kéne, hogy gondot okozzon.

{"headTitle":"Spanyolország U21-Németország U21","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-30 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Spanyolország emeli magasba a trófeát + 2 gól felett","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2911239] 2019-06-30 20:45:00 Németország U21 - Spanyolország U21x;
megosztom