Kosárlabda

Jön-e az újabb bravúr a magyar csapattól?

  • Tomihmv
megosztom

Női kosárlabda-válogatottunk Olaszországgal találkozik pénteken a szerb-lett közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A szlovén siker után az olaszokkal játszik válogatottunk. - Fotó: MTI

Bravúrgyőzelemmel kezdte a női kosárlabda Európa-bajnokságot a magyar válogatott, hiszen 88-84-re győzte le Szlovéniát csütörtökön. Azonban nincs megállás, pénteken már az olaszok következnek.

Nem kezdte túlságosan jól válogatottunk az első Eb-találkozóját, hiszen ugyan az ütközet elején vezetett, de a negyedik perctől már a szlovénoknál volt az előny. A nagyszünetre is a nyugati szomszédunk vonulhatott előnnyel, sőt, a harmadik negyedben már tizennégy ponttal mentek, ekkor pedig elúszni látszott a mérkőzés. Azonban valahonnan sikerült erőt merítenie válogatottunknak, és az utolsó percekben - köszönhetően két Turner triplának - sikerült megfordítani az eredményt, így óriási bravúrt vitt véghez, és karnyújtásnyira került a továbbjutástól.

Az Európa-bajnokságra utazó magyar keret:
Játékosok: Pusztai Petra, Kiss Virág, Dubei Debóra, Raksányi Krisztina, Studer Ágnes, Varga Zsófia, Horti Dóra, Lelik Réka, Turner Yvonne, Horváth Bernadett, Határ Bernadett, Zele Dorina.
Szövetségi kapitány: Székely Norbert.
bet365

A pénteki ütközet viszont még nehezebb lesz, mint a csütörtöki volt, hiszen a náluk erősebb olaszokkal játszunk, akik szintén jól rajtoltak. Pedig ők is megjárták a poklok poklát, a 4. percben már 11 ponttal (!) égtek a favoritnak tartott törökök ellen, azonban már a nagyszünetre (!) megfordították a találkozót. A záró két játékrészben hol itt, hol ott volt az előny, ám végül az olaszok, a magyarokéhoz hasonló, remek hajrával végül behúzták a találkozót, egy roppant pontszegény ütközeten.

Hasonlóan kevés pont és viszonylag szoros meccs várható pénteken is, hiszen az olasz válogatottat a rendkívül éles védekezés és a nagyfokú szervezettség jellemzi, na, meg amellett sem szabad elmenni, hogy két nap alatt ez lesz a felek második komoly ütközete a tornán. 

Így pedig véleményünk szerint a 2017-es Eb-hez hasonlóan (akkor 49-48-ra nyertek az olaszok) egy szoros, pontszegény ütközet alakulhat ki a felek között, vagyis jó esélye van a teher nélkül pályára lépő magyar csapatnak, hogy a bukmékerek által kínált hendikephatáron belül maradjon.

{"headTitle":"Magyarország - Olaszország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-28 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország +8","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom