Kosárlabda

Rögtön sorsdöntő meccsel kezdi az Eb-t a magyar válogatott

  • Tomihmv
megosztom

Női kosárlabda-válogatottunk Szlovéniával találkozik a csütörtökön kezdődő szerb-lett közös rendezésű Eb-n.

Szlovénia ellen kezdi meg Eb-szereplését válogatottunk. - Fotó: bb1.hu

Csütörtökön elrajtol a szerb-lett közös rendezésű, 16 csapatos női kosárlabda Európa-bajnokság, ahol a mieink a C-csoportban Törökország, Olaszország és Szlovénia ellen lépnek pályára Nisben. A nyitónapon nyugati szomszédainkkal, avagy a szlovénokkal találkozunk.

A bukmékereknél az egyik legesélytelenebbek vagyunk a végső győztes kilétét illetően (81.00), így nem meglepő, hogy a csoportunkban valamennyi együttessel szemben underdogok leszünk. Igaz, mivel négyből három együttes továbbjut a legjobb 12 közé, így számunkra rögtön kulcsfontosságú lesz a nyitómeccs, mivel papíron Szlovénia ellen lehet a legtöbb keresnivalónk.

Az Európa-bajnokságra utazó magyar keret:
Játékosok: Pusztai Petra, Kiss Virág, Dubei Debóra, Raksányi Krisztina, Studer Ágnes, Varga Zsófia, Horti Dóra, Lelik Réka, Turner Yvonne, Horváth Bernadett, Határ Bernadett, Zele Dorina.
Szövetségi kapitány: Székely Norbert.
bet365

Szlovéniát 13 hellyel előzzük meg a világranglistán, azonban a bukiknál így is ők az esélyesebbek a meccsen. Pedig 2017-ben a szlovénok a 14. helyen végeztek a tornán, a legtöbbet szabálytalankodók voltak, mindemellett egyszer sem jutottak 70 dobott pont fölé. Mi a házigazda csehek elleni sikernek köszönhetően bejutottunk a rájátszásba, azonban ott rögtön az olaszokkal szemben véreztünk el.

A szlovénok viszont igen jó keretet trombitáltak össze, hiszen ott van a csapatban, Baric, Oblak, Prezelj vagy Lisec is, akik közül Baric idén megnyerte az Euroligát a Jekatyerinburggal. A felkészülésük is jól sikerült, hiszen legyőzték a cseheket, a svédeket, a briteket, a kínaiakat és a letteket is, míg mi mindössze egy találkozót húztunk be a hétből, és a kicsit is nagyobb játékerőt képviselő gárdákkal szemben rendre alulmaradtunk. Ugyanakkor csapatunk első számú sztárja, Turner ezen meccseken nem vett részt, hiszen a WNBA-en pattogtatott, és nem kell mondani, hogy vele egyértelműen javulnak esélyeink.

Összességében egy szoros, idegőrlő meccsre számítunk, pláne, hogy nyitótalálkozóról és gyakorlatilag sorsdöntő ütközetről beszélünk, vagyis az underben lehet érték.

{"headTitle":"Magyarország - Szlovénia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-27 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 140,5 pont","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom