Tenisz

Egy 15 éves tini hozhat szép pénzt a konyhára - tippek a wimbledoni selejtezőre

  • Cesc18
megosztom

Az oddsmesterek csúnyán alulértékelik az amerikai Cori Gauffot a wimbledoni selejtező utolsó körében.

Csütörtökön a wimbledoni selejtezős küzdelmek utolsó fordulójára kerül sor, avagy aki a mai napon győztesen hagyja el a pályát, vele a főtáblán is találkozhatunk majd. A lányoknál mindkét magyar induló búcsúzott már, a fiúknál viszont nem kis meglepetésre Balázs Attila még versenyben van. 

A budapesti játékos a második kanyarban óriási fordítást bemutatva verekedte tovább magát. Balázs 2-6, 1-5-ről állt fel az ukrán Ilya Marchenko ellen, méghozzá úgy, hogy fogadóként két meccslabdát hárított. Hatalmas bravúr ez a magyartól, viszont az utolsó akadály még nehezebbnek ígérkezik a rutinos Marcel Granollers ellen. A bukik 1.20 körüli oddsot adnak a spanyol továbbjutására, ami reálisnak tűnik, hiszen Granollers jó füves pályás játékos és kifejezetten magabiztosan nyerte az eddigi meccseit. 

Gauff 15 évesen juthat fel a wimbledoni főtáblára. - Fotó: WTA

Akad azonban egy női találkozó, ahol viszont nem értünk egyet a szorzókkal. A selejtező legfiatalabb indulója, Cori Gauff két nagyon sima győzelmen van túl, ám mégis 2.75-ös oddsot kapunk rá egy olyan játékos ellen, aki ugyancsak karrierje első Grand Slam főtáblájáért száll harcba. 

Gauff mindössze 15 éves, de korához képest borzasztó érett. A selejtező első körében az 1. kiemelt Aliona Bolsovát ütötte ki és ezzel Martina Hingis 1995-ös US Open-menetelése után ő legfiatalabb játékos, aki egy major tornán legyőzött egy top 100-ban rangsorolt teniszezőt. 

Én voltam az esélytelenebb, Aliona pedig a topkiemelt. De ez nem számít, úgy hiszem, hogy bárkit képes vagyok legyőzni. 

- mondta az amerikai tini, aki tavaly egyéniben junior Garrost, míg párosban US Opent nyert. 

Gauff ellenfele az a Greetje Minnen lesz, aki WTA-szinten ugyancsak idén kezdte el bontogatni a szárnyait. 

A 21 éves belga brutálisan sok meccset játszik, idén is már 50 felett jár, ennek köszönhetően pedig lassan a top 100-ban találjuk a nevét. De olyan nagyon nagyot még nem alkotott, ahogyan fentebb említettük, először juthat fel egy GS főtáblájára. 

Párizsban sem járt ettől messze, akkor szintén eljutott a selejtező harmadik köréig, de ott favoritként döntő szettben kikapott. 

A füves borítás fekszik Minnennek és valamivel rutinosabb is, de már csak a tét súlya miatt sem lesz egyszerű dolga Gauff ellen, aki vélhetően nem helyez magára túl nagy nyomást, hiszen rengeteg ideje lesz még nagy dolgokat véghez vinni. Underdogként kényelmesen engedheti el a kezét, amiből akár egy győzelem is kisülhet. 

Nem gondoljuk, hogy a belga ekkora favoritja lenne ennek a meccsnek... 

{"headTitle":"Cori Gauff - Greetje Minnen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-27 15:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Egyenes szettekben nyer? Minnen NEM","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Gauff nyer","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365

 

megosztom