Afrikai Nemzetek Kupája

Végre egy afrikai meccs, ahol a gólokra fogadhatunk!

  • varin

Mohamed Szalah egymaga is szállíthatja a tippünket a Kongói DK elleni szerda esti meccsen.

{"headTitle":"Egyiptom-Kongói DK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-26 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Egyiptom","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Kongói DK","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Újra pályára lép a 2019-es Afrika Kupa házigazdája, Egyiptom a jó rajt után az első kört vereséggel kezdő Kongói DK ellen lép pályára. Bakambuék a meglepetésvereséget követően győzelemmel alapozhatják meg a továbbjutást, ez viszont pokolian nehéz lesz a Fáraók ellen.

Pedig nem lehet azt mondani, hogy gyenge csapata lenne a kongóiaknak, különösen a Bakambu-Bolasie-Assombalonga csatártrió hangzik erősen. De ad játékost például a Wolfsburg, a West Ham, a Galatasaray és a Porto is, a minőség tehát egyértelműen megvan a Leopárdoknál. Más kérdés, hogy az Uganda elleni fiaskó rögtön kényszerhelyzetbe is sodorta őket.

[3023241] 2019-06-26 22:00:00 Egyiptom - DR Congox

A nevek ugyan rendben vannak, de a forma már távolról sem. A Kongói DK ugyanis úgy érkezett a tornára, hogy az elmúlt másfél évben egyetlen győzelmet számlálnak, igaz, vereséget is csak hármat.

Ami a hazaiakat illeti, a Zimbabwe elleni győzelem kellett nekik, mint egy falat kenyér, hiszen a vb-kudarcot követően hazai pályán nagyon illene legalább egy érmet megcsípniük. Szalahék nem brillíroztak ugyan az első napon, de több, mint 73 ezer néző előtt hozták a kötelezőt, viszont a kongói gárda lényegesen erősebb, mint korábbi ellenfelük.

Fotó: Metro

Azt talán leszögezhetjük, hogy ennek az egyiptomi csapatnak nem feltétlenül a védekezés a legnagyobb erőssége. Erről a posztról több nagy öreg és visszavonulót fújt a vb-t követően, így El Mohamadyn és Hegazin kívül nincs igazán rutinos bekk a keretben.

A tervezett kezdőcsapatok persze rendkívül erősek, az egyiptomiak egy igen offenzív 4-2-3-1-et választottak, ahol Mohsen mögött a Szalah-Said-Trézéguet hármas található, míg a vendégeknél Bakambu az ék. Inkább Kongónak van oka változtatásokra, a szövetségi kapitány ugyanis igen elégedetlen volt a csapat védekezésével, így a hátsó sor összetétele még kétséges.

Az viszont számunkra kevésbé, hogy itt a gólokban lehet érték. Két gólt Egyiptom egymaga is simán meglőhet, de Bakambuéktól is várunk egy találatot, mivel egyszerűen muszáj nekik pontot szerezni. Ez a logika pedig value-vá is teszi az over 2-es ázsiai tippünket.

{"headTitle":"Egyiptomi-Kongói DK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-26 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2 gól felett","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
{"headTitle":"Egyiptom-Kongói DK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-26 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[]}
[3023241] 2019-06-26 22:00:00 Egyiptom - DR Congox;