Tenisz

Jó esélyt látunk egy újabb Balázs-bravúrra - tippek a wimbledoni selejtezőre

megosztom

A magyar játékos szerdán az ukrán Ilya Marchenkóval néz farkasszemet a wimbledoni selejtező második körében.

Javában zajlanak a wimbledoni selejtezős küzdelmek, a férfiaknál hétfőn megfeleződött a 128-as mezőny, így szerdán a legjobb 64 mérkőzéseivel folytatódik a harc a főtábláért. Holnap magyar érdekeltség is lesz azáltal, hogy Balázs Attila sikerrel vette az első kört. 

Nem is akármilyen győzelmet jegyzett a budapesti teniszező, hiszen mindössze 47 perc alatt 6-1, 6-1 arányában ütötte ki a 31. kiemelt Peter Polanskyt. 

Finoman szólva sem ez volt a papírforma, amit jól mutat, hogy a kezdés előtt a     4.55-ös (!) szorzót kínált Balázs továbbjutására. 

Ugyan nem ez az első alkalom, hogy a 30 éves magyar túljutott az első selejtezőkörön Wimbledonban, ám annak fényében különösen szépen csillog a sikere, hogy vasárnap még Pozsonyban játszott döntőt egy salakos Challenger-tornán. 

Balázsra a folytatásban az egykor szebb napokat látott Ilya Marchenko vár. Az ukrán teniszező folyamatosan sérülésekkel bajlódik, így az elmúlt másfél évben nem sok sikerélmény érte. Idén is áprilisban játszotta első tétmeccsét és a formájáról elég árulkodó, hogy ebben a hónapban olyan játékosoktól kapott ki, akik a világranglistán a 400. hely körül állnak. 

Hétfőn az első körben szerencséje volt Marchenkónak, hiszen azt a Marco Trungellitit kapta, aki egyrészről pocsék szezont fut, másrészről füvön soha nem volt tényező. Ennek ellenére azért így sem volt ez egy sima meccs az ukránnak. 

Érdekes a bukmékerek részéről, hogy Marchenkót a gyenge formája ellenére favorizálják. Tény, hogy Balázs nem egy gyors pálya specialista, de Polansky ellen is bizonyította, hogy nem elveszett füvön. A fogadók már kezdik átrajzolni az oddsokat, de a magyarra még mindig 2.00 felett fogadhatunk, ennyiért pedig látunk értéket az újabb győzelmében. 

{"headTitle":"Ilya Marchenko - Balázs Attila","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-26 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Balázs Attila nyer","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Kombizásra nem a legalkalmasabb a szerdai kínálat, de azért akad egy-két olyan név akinek a kiesése meglepetés lenne. 

Ilyen például a két füves pályás specialista, Dustin Brown és Sergiy Stakhovsky. Ketten együtt 20-nál is több wimbledoni szereplést jegyeznek, míg a fiatal kihívóik először játszanak a legendás londoni helyszínen. Brownnak ettől függetlenül meggyűlhet a baja a korábbi junior wimbledoni döntős Mikael Ymerrel, de azért a rutin erősen a rasztás német felé billenti a mérleg nyelvét. 

Szintén a jó füves pályás teniszezők közé tartozik Jiri Vesely, akinek különösen jól szokott menni Wimbledonban, hiszen az elmúlt három évben kétszer is nyolcaddöntőzött. Az idei formája ugyan nem az igazi, de azért a selejtezőt még így is megoldhatja. Simone Bolellit könnyedén ütötte ki és sokkal nagyobb fejtörést Adrian Menendez-Maceiras sem okozhat. 

A játéknap legsimább győzelme azonban Gregoire Barrere nevéhez fűződhet, aki a veterán salakos Rogerio Dutra Silvával meccsel majd. A francia tavaly is felverekedte magát a főtáblára és most is jó úton halad.

A négy úriember továbbjutása kombiban 2.65-ös szorzóval kecsegtet a   -nél.  
bet365

 

megosztom