Angol foci

Távozik a sikeredző, még most pakoljuk a kiesést?

  • varin
megosztom

Rafa Benítez igencsak ellentmondásos megítélésű edző, de a Tyne partján imádták.

Ha valahol, hát a Tyne-folyó partján megszokták már a hektikus szereplést. A Newcastle United néha kiesik, néha parádés szezont produkál, néha szerethető, néha kevésbé, néha úgy tűnik, Mike Ashley végre eladja a klubot, néha pedig nem. Az elmúlt évek állandó eleme kizárólag Rafa Benítez volt, ám most ő is távozik.

Benítez 2016 márciusában vette át a csapat irányítását, amellyel egész jó, 62-31-53-as mérleget tudott felmutatni, az együttest pedig postafordultával visszavezette a Premier League-be. Noha a spanyol tréner megítélése a Chelsea-ben és Real Madridnál eltöltött fél évet követően igen vegyes, Newcastle-ben nagyon szerették őt.

Fotó: Archív

Mint az a klub közleményéből kiderül, valószínűleg a szerződés anyagi részleteiben nem sikerült megállapodnia a két félnek.

A szurkolók természetesen tragédiát látnak és újra felerősödött az #ashleyout címke is, már-már odáig merészkedve az elkeseredésben, hogy egymást a teljes szezon bojkottálására buzdítják a hívek.

Ami a klub jövő évi esélyeit illeti, a tavalyi 13. hely után természetesen csalódás lenne, ha a csapat a kiesés ellen harcolna, de ismerhetjük a tulajdonost, nem biztos, hogy túl nagy pénzt szeretne beleinvesztálni a klubba, ha egyáltalán az év elején még az övé lesz a csapat.

A tragédia "mértéke" természetesen kérdéses, de az biztos, hogy a fogadók elkezdték pakolni a Newcastle kiesését, amely már tizedeket csökkent. Jelenleg a Szarkáknál öt csapat, a Sheffield United, a Norwich City, a Burnley, a Brighton és az Aston Villa nagyobb favorit a búcsúra, de ha így folytatják a fogadók, akkor lesz még ez a 4.33 ennél is alacsonyabb szám. Aki tehát hisz a világvége-hangulatban, pakolja a Tyne-parti csapat kiesését.

{"headTitle":"Melyik csapat esik ki 2019/20-ban?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-10 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Newcastle United","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom