Afrikai Nemzetek Kupája

Te hitted volna, hogy valaha Burundira fogadsz?

  • varin
megosztom

Az este kezdődő AFK-n megérheti az esélytelen csapatoknak adni egy esélyt.

Történelmi Afrika Kupa kezdődik pénteken este, hiszen soha eddig nem volt sem június-júliusban, sem pedig nem vett részt rajta 24 gárda. Az egyiptomi hőséggel nem lesz könnyű megharcolniuk a csapatoknak, de mindenképpen érdekes, izgalmas sorozatnak nézünk elébe.

Én most két olyan válogatottat ajánlok a fogadók figyelmébe, akik képesek lehetnek meglepetést okozni és akár a csoportkör után még egy fordulót mehetnek, ami már 10-szeres pénz körül kecsegtetne. Az idei tornán a létszámbővítés miatt ugyanis sok lett a "kiscsapat", a csoportok pedig olykor szélsőségesen erősek, illetve gyengék lettek.

Burundi celebje, Saido Berahino. - Fotó: RegionWeek

Angola például Mauritániával, Malival és Tunéziával került egy "légtérbe". Itt a rutinos Tunéziát természetesen könnyű kiemelni, ám Mali talán fogható lehet Angola számára. A piros-feketéknek igen jól sikerült ugyanis a felkészülési időszak, ahogyan az elmúlt években is jó eredményeket értek el. Az Afrikai Nemzetek Bajnokságán (aminek fontossága azért elmarad az AFK-tól) verték Kamerunt és ikszeltek Kongóval, valamint Nigériával, később pedig Dél-Afrikával is. Túl sok ismert játékosunk nincs, ahogyan a szerb Szrdjan Vasziljevics sem egy edzőlegenda, de a Portugáliában nevelkedő támadóiakkal és a rutinos csapatukkal a torna egyik meglepetései lehetnek.

Burundi több visszalépés után első ízben vesz részt a kontinensviadalon, a csoportban pedig Madagaszkár és Guinea lehet a rivális a második helyért. Ez nem tűnik egy megoldhatatlan feladatnak, ha sikerül az elmúlt hónapokban látott stabil, bunkerfutballt hozniuk. Az előkészületi meccsek alatt csak 2-1-re kaptak ki Tunéziától, de ikszeltek például Algéria, Mali vagy Gabon ellen is.

Véleményem szerint a nyári forróság kedvezni fog a bunkerfutballt játszó csapatoknak, márpedig az afrikai kicsik a sztárcsapatok ellen nem sokszor merészkednek majd át a félpályán. Ebből kisülhet néhány meglepetés, akár a csoportkörben, akár még a következő fordulókban is.

Érdemes tehát az     kínálatából szemezgetni, hogy kiket juttatunk a legjobb nyolc közé (amihez a csoportkörből kell továbbmenni, illetve még egy fordulót nyerni), mert igen magas és igen értékes szorzókat találhatunk.

{"headTitle":"Top8 közé jut az Afrika Kupán","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-21 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Angola","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Burundi","odds":"15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom