Bulvár

Scholes komoly blamába került szabályellenes sportfogadásai miatt

Címkék:
megosztom

Az Manchester United ikonja több ponton is megszegte az FA fogadási szabályzatát, amikor a Salford Citynél dolgozott.

Főhet a feje, bár olcsón megúszta. - Fotó: joe.co.uk

Paul Scholes-t megbüntette a Football Association, mivel fogadásaival szabályszegést követett el, mialatt a Salford City irányításában tevékenykedett. A nyomozási anyag alapján az ex-unitedes és angol válogatott játékos 140 alkalommal helyezett el tétet 2015 augusztusa és 2019 januárja között.

A vörös hajú szakembert akár el is tilthatták volna, de az ügyet végül megúszta egy szolid 8000 fontos bírsággal.

A vád alapján Scholes több alkalommal is a Manchester United meccseinek kimenetelére fogadott, mialatt a Salford befektetője, volt klubtársa Ryan Giggs a Vörös Ördögöknél tevékenykedett. Egy másik esetben a Valencia összecsapására helyezett el tétet, a Denevéreket pedig a szintén salfordi befektető barátai, Gary és Phil Neville irányították.

A büntetés azért lett ilyen enyhe, mert az FA elfogadta Scholes vallomását, miszerint nem volt tisztában ezekkel a kitételekkel. Mentségére szóljon, hogy a szabályt, miszerint aki az adott sportban tevékenykedik, nem fogadhat arra, 2014-ben szigorították meg.

Elfogadom a döntést és szeretnék bocsánatot kérni. Hibáztam, de nem voltam tudatában a szabályoknak.

Azt hittem, ha nincs személyes kapcsolatom egy adott találkozóval, akkor nem lehet probléma." - mondta Scholes.

A 44 éves egykori labdarúgó azért is úszhatta meg ilyen könnyen, hiszen nem gigászi összegekről volt szó. A feljebb említett periódus alatt durván 26 ezer fontot (9.5 millió forint) forgatott meg a bet365 valamint a Paddy Power irodáiban és 5800 font profitot (2.1 millió forint) könyvelhetett el. Ezt most kamatostól vissza is kellett fizetnie.

megosztom