Kosárlabda

Már pénteken bajnok lehet a Falco

  • Tomihmv
megosztom

Benne van a pakliban, hogy a Falco legnagyobb riválisának otthonában, vagyis Körmenden ünnepelheti bajnoki címét.

Már pénteken bajnok lehet a Falco. - Fotó: falcokc.com

Szombatot követően kedden is nyerni tudott a Falco a magyar férfi kosárlabda-bajnokság döntőjében, így a három nyert mérkőzésig tartó párharcban 2-0-ra vezet a Körmend ellen. Mindez tehát azt jelenti, hogy ha pénteken is nyerni tud a szombathelyi alakulat, akkor legnagyobb riválisának otthonában szerezheti meg az aranyérmet.

A sikerre pedig ismét jó esélye van a sárga-feketéknek, hiszen továbbra is remek formában vannak (a playoffban eddig még nem hibáztak, 8-0-s mutatóval rendelkeznek), a keddi ütközeten ráadásul a negyedik negyedben pedig tartalékolni is tudtak.

A Falco 26 pontos fórról várta a záró játékrészt, aminek köszönhetően nem erőltette meg magát, de végül mégis 10 egységgel tudott nyerni. A csapatnál ráadásul mindenki egészséges, avagy Gasper Okorn ismét a legjobbjaival veheti fel a versenyt.

bet365

Mindez a hazaiakra továbbra sem igaz, hiszen az egyik kulcsjátékos, Mario Delas újfent kihagyja a mérkőzést. Ez pedig megint döntő faktor lehet, mivel a horvát játékos hiánya miatt a Falco uralta a palánkok alatti teret, mind védő-, mind támadólepattanózásban. Így pedig hiába a Körmend lesz a pályaválasztó, a Falco az esélyesebb.

Amelyet tovább erősít az is, hogy a hazaiak kispadja jóval rövidebb, sok a fiatal, rutintalan játékos a keretben, ráadásul órási teher lesz rajtuk, hiszen az életben maradás lesz számukra a tét. Ez pedig egy olyan plusz nyomás a csapaton, amit könnyen lehet, hogy nem bír elviselni, és a Szombathely ezt a meccset is behúzza.

A vendégek sikerére tehát nagy esély mutatkozik, az előbbiek miatt, illetve amiatt is, hogy minőségibb játékoskerettel, továbbá jóval felszabadultabban léphetnek pályára. Avagy szerintünk a Falco tökéletes rájátszással, három söpréssel ül fel 2008 után ismét Magyarország trónjára.

{"headTitle":"Körmend - Falco","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-21 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Falco","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom