Foci-vb 2022

Jól fizet, ha Katar helyett mégis Anglia rendezi a foci-vb-t

  • varin
megosztom

A Platini-botrány miatt a FIFA állítólag fontolóra vette, hogy elveszik a rendezés jogát Katartól.

Három év múlva labdarúgó-világbajnokságra kerül sor, ám egyre nagyobb kérdés, hogy vajon hol. Az eredetileg rendező ország, Katar kapcsán ugyanis már korábban is komoly aggályok merültek fel, ám a tovább gyűrűző korrupciós botrány hatására reális esélye van, hogy mégis Európába viszik a tornát. Erre pedig az     jóvoltából fogadhatunk is!

Mint ismert, Michel Platinit, az UEFA korábbi elnökét a héten letartóztatták korrupciós vádak miatt. Az évek óta gyűrűző botrány tárgya, hogy a labdarúgó-vb-k helyszínéről döntő 22 tagú bizottság jó részét állítólag megvásárolta a FIFA, így kerülhetett 2018-ban Franciaországba, 2022-ben pedig Katarba a rendezés joga.

A pénteken 64 éves Platini mindig is támogatta szavazataival az ázsiai vb-ket, de nevét nem csak a 2015-ben kirobbant üggyel hozták kapcsolatba, hanem azzal is, hogy  vb-k sorsolását a tudtával manipulálták szándékosan.

Angol lapértesülések szerint az egész ügy odáig gyűrűzhet, hogy Katartól végül elveszik a rendezés jogát, amely problémára állítólag már titokban össze is ültek a legfontosabb szereplők.

"Már volt egy találkozó azzal kapcsolatban, hogy új helyszínt találjanak Katar helyett. Most egyelőre várunk, hogy Gianni Infantino, a FIFA elnöke hogy dönt. Ha elveszik Katartól a rendezés jogát, az történelmi jelentőségű lenne, egy új szavazás kezdődhetne. Ugyanakkor a döntéssel igyekezni kéne, hiszen nincs már sok idő" - mondja egy névtelen forrás.

A dúsgazdag ázsiai ország kapcsán már korábban is több aggály felmerült, hiszen a stadionépítések nem haladtak a megfelelő ütem szerint, ráadásul állítólag éhbérért dolgoztattak embereket, gyakorlatilag rabszolgamunkában, amely miatt több halálos áldozat is volt.

Ha valóban új rendező országot kell keresni, arra a két európai "nagyhatalom", Németország és Anglia lehet megfelelő célpont, esetleg a szavazáson 14-8-ra alulmaradó Egyesült Államok. Az Unibet-nél tehetünk téteket is arra, melyik csapat kapja a rendezés jogát, jelenleg még Katar toronymagas favorit, de Anglia 5-szörös szorzójának értékét jól mutatja, hogy akad olyan brit buki, ahol 10-ről 6-ra, majd 2-re verték le Anglia szorzóját.

{"headTitle":"Melyik ország lesz a 2022-es vb házigazdája?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-06-01 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Katar","odds":"1.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Anglia","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Németország","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"USA","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom