Vízilabda

Íme, tippünk a magyar válogatott kiszámíthatatlan meccsére!

  • Tomihmv
megosztom

Egy sima, egy fordított után a kiszámíthatatlan Japánnal meccselnek Märcz Tamás fiai a Világliga Szuperdöntőjében.

Csütörtökön a japánokkal játszunk. - Fotó: mvlsz.hu

A meglepő, kanadaiak elleni vereséget követően óriási bravúrt hajtott végre a magyar férfi vízilabda-válogatott szerdán, ugyanis döntetlent követően, büntetőkkel győzte le Spanyolországot a Világliga Szuperdöntőjében. Hogy miért volt ez igazi bravúr? Nos, amíg a mieink a B-, addig a hispánok az A-csapatukkal szerepelnek a tornán.

"Biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan szomorkodtak, és még többen temették a csapatot, miután kedden borzasztó játékkal alulmaradtunk Kanadával szemben. Rettentően csalódott volt a gárda, mindenkit nagyon bosszantott a vereség, talán ennek is volt köszönhető, hogy szerdán valamennyien a legjobb énjüket húzták elő. Sikerült rendeznünk a sorokat, rendet tenni a fejekben és videózással felkészülni a spanyol meccsre. Jól játszó és kiváló játékerőt képviselő riválist győztünk le - ahhoz, hogy nyerjünk, nagyon komoly csapatmunkára, extra egyéni, és jó kapusteljesítményre volt szükség. Két teljesen más mérkőzés után talán joggal merül fel a kérdés, hogy vajon melyik a csapat igazi arca? Úgy gondolom, hogy a keddi vereség egy óriási kisiklás volt, még én sem igazán értettem, hiszen láttam a játékosaimat az elmúlt két hétben, és láttam azt is, hogy mire képesek, míg a szerdai egy extra jó teljesítmény volt. Nem lesz könnyű ezt a szintet tartani, de remélem, hogy ez a bravúr elhiteti a játékosokkal, hogy bárki ellen lehet keresnivalójuk, és képesek lehetnek hasonló teljesítményre. Ami a csütörtöki napot illeti, nagyon nehéz mérkőzésre számítok a japánok ellen, akik a nyitómeccsükhöz képest szerdán még jobban játszottak, az elmúlt évekhez viszonyítva pedig ez hatványozottan igaz. Csapatként kell működnünk ellenük, mert minden hibát, amit elkövetünk, képesek azonnal kihasználni" - nyilatkozta Märcz Tamás az mvlsz.hu-nak.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)
22bet

Szövetségi kapitányunknak teljesen igaza van, a japán vízilabda évről évre fejlődik, ráadásul továbbra is igen kellemetlen stílusban játszanak a távol-keletiek és az új szabályok is előnyükre váltak. A spanyoloktól ugyan 18-10-re kikaptak a nyitónapon, viszont szerdán 17-7-re verték azt a Kanadát, amelytől ugye mi egy találattal alulmaradtunk, vagyis igen pozitív töltettel várják az utolsó csoportkörös találkozót, amelyen óriási a tét.

Japánnak ugyanis még az első helyre is van esélye, de reálisan nézve a második pozíció megtartása lehet a célja. Ami egyébként komoly előnnyel járna, hiszen a második helyen záró gárda minden bizonnyal Ausztráliával negyeddöntőzik, ahol jóval nagyobb sansza van az elődöntőbe jutásra, mint a horvátok vagy a házigazda szerbek ellen. A mieinknek is van esélyük még a második helyre, ám ehhez nyerniük kell, ami nem lesz könnyű.

Az elmúlt években ugyan mindig, legalább öt találattal lenyomtuk a japánokat, azonban ilyen kaliberű kerettel nem küzdöttünk meg velük. Mindemellett nem csak a távol-keletiek, hanem a mieink is kiszámíthatatlannak tűnnek, így kimenetelre nem fogadnánk. Inkább kevés találatra csepegtetnénk egy kis aprót, még úgy is, hogy a tornán, és a felek korábbi egymás elleni meccsein is potyogtak a gólok. Igaz, ekkora téttel egyik találkozó sem bírt, így pedig érdemes lehet a 23,5 találat alatti opcióba fektetni, amibe még egy 12-11-es eredmény is belefér.

{"headTitle":"Magyarország - Japán","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-20 16:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kevesebb, mint 23,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom