Bulvár

Így úszta meg a sittet a világ egyik leghíresebb fogadója

megosztom

Vegas Dave igazi élő legenda, akinek a nevéhez fűződik a történelem egyik legnagyobb long term nyereménye is.

Vegas Dave ellen két éve emeltek vádat 19 rendbeli bűncselekmény vádjával, miután lopott illetve hamis társadalombiztosítási számokkal nyitott játékosi számlákat két fogadóirodánál – a Wynn Las Vegas-ban és a Westgate Las Vegas-ban, hogy így rejtse el nyereményeit az adóhatóság elől.

Ezeken a számlákon összesen 3,5 millió dollár értékben hajtott végre fogadásokat, melyekkel 1,2 millió dollárt nyert.

A férfi ártatlannak vallotta magát a bíróságon, és várta a hatást.

A polgári nevén Dave Oanceának nevezett fickó számára az ügy csak egy újabb fogadási lehetőség volt, melyet nem igazán vett komolyan. "Magamra fogadtam, és elhatároztam … hogy kiállok az alkotmányos jogaimért, és megvédem a szabadságomat és ártatlanságomat. Ma szabad emberként távozom a tárgyalóteremből nulla bűncselekménnyel és nulla börtönben töltött idővel.” – nyilatkozta az ítélethirdetést követően.

Nem is annyira magára, hanem jogi csapatára fogadott, hiszen az illegálisan szerzett millióiból a legjobb nevadai ügyvédeket fogadta fel. David Chesnoff és Rochard Schonfeld ügyvédek olyan híres ügyfeleket is védtek már, mint Mike Tyson, Paris Hilton, Paul Phua és Phil Ivey – jól tudják, hogyan működik a rendszer, és hogy lehet alkut kötni.

Oancea az utóbbi évek legsikeresebb profi sportfogadója volt Las Vegasban. Szerencsecsillaga és bankegyenlege 2015-ben emelkedett az égbe, mikor a MLB baseball szezon első hetében helyesen megtippelte, hogy a Kansas City Royals nyeri a World Series-t. A 30-1 oddsszal megtett fogadással 2,5 millió dollárt keresett. Ez volt minden idők legnagyobb olyan nyereménye, melyet valaki hosszútávú sportfogadással ért el.

Oance anélkül kötött alkut, hogy elismerte volna, hogy illegálisan nyitott számlákat, vagy hogy tb-számokat lopott volna. Nyilvánosan elismerte azonban, hogy törvényt szegett, mikor kijelentette, hogy

Nagyon furcsának tartom, hogy mikor évekig veszítettem, a kaszinóknak nem volt problémájuk ezekkel az állítólagos tb-számokkal.

Elismerte tehát, hogy több számlát használt, amit csak akkor tehet meg, ha több tb-száma van, ami ugyebár nem lehetséges.

fortunaweb.hu
megosztom