Bulvár

Furcsa kiskapu miatt úszta meg a bet365 a 360 milliós nyeremény kifizetését?

megosztom

Egy ír fogadó 2016-ban közel 1 millió fontot kaszált a bukinál, amellyel hosszú évekig pereskedett a pénzéért.

fotó: Racing Post

Közel három éves huzavona után véget ért Megan McCann sportfogadó és a bet365 között zajló pereskedés, a friss hírekből azonban az nem derült ki, hogy peren kívüli megegyezés történt-e. A nagy port kavart ügy 2016 június 22-én kezdődött, amikor a játékos 24.960 fontot helyezett el négy lóversenyre, 12 szelekciót kombinálva, Lucky 15 típusú fogadással. McCann számításai bejöttek és 984.833 fontot kaszált volna, de 

a szigetországi bukméker elutasította a kifizetést, sőt a tétet sem kapta vissza, mégpedig arra hivatkozva, hogy a fogadást harmadik személy közbenjárásával tette meg.

Nem egyedi eset, hogy profi sportfogadók megveszik mások számláit is, miután őket kitiltották a bukmékertől és valószínűsíthető, hogy itt is ez az eset állt fenn. Nehéz feltételezni ugyanis, hogy az akkor mindössze 19 éves diák saját zsebből finanszírozta a viszonylag nagynak mondható tétet.

2017-ben aztán McCann szerződésszegésre hivatkozta 1.009,960 fontra perelte a bet365-öt és ügyvédei állították, hogy a bukméker által szabott feltételek tisztességtelenek és jogellenesnek minősülnek. A fogadóiroda azonban kitartóan állította a szabályellenességet, mondván, hogy harmadik fél által finanszírozva történhetett fogadás.

Bő két évnyi pereskedés és meghallgatások sorát követően McCann végül feladta a góliát elleni harcot, de annak ellenére, hogy erről nem írnak a lóverseny fogadási szakportálok, szinte garantált, hogy nem maradt üres kézzel.

megosztom