Tipp

Háromszoros pénz reményében kalandozunk Svájcba

  • Cesc18
megosztom

Szombaton rajtol a Tour de Suisse, a Tour de France előtti utolsó Grand Tour-verseny.

Az első szakaszra Langnau im Emmentalban kerül sor, méghozzá egy 9.5 km-es időfutam formájában. A svájci szurkolók Stefan Küng révén hazai győzelemben reménykedhetnek a nyitónapon. 

Küng újra szakaszt nyerne Svájcban. - Fotó: Twitter

Küngnek tavaly tökéletesen sikerült a Svájci Kör, hiszen az első szakaszon a csapatidőfutam során megszerezték a sárga trikót és ezt további három napon megőrizte, majd az utolsó szakaszon magabiztosan húzta be az időfutamot, csapattársa pedig az összetett élén végzett. 

Idén is valami hasonlóra készül, annyi különbséggel, hogy ezúttal csak és kizárólag rajta múlik, hogy megszerzi-e a sárga trikót. Két időfutam lesz, mindkettőt szeretné megnyerni. A formája abszolút bizakodásra adhat okot, hiszen nyert már idén időfutamot és szóló szökés után is sikerült hazaérnie, szintén svájci földön. 

A 25 éves kerekes legnagyobb kihívója az elmúlt két év legjobb időfutamosa, Rohan Dennis. Tavaly még mindketten a BMC csapatát erősítették, idén viszont Dennis a Bahreinben, míg Küng a FDJ-ben teker. Az ausztrálnak jött be kevésbé a váltás, a BMC időfutam bringája ugyanis sokkal jobban passzolt hozzá. A Bahrein színeiben egyelőre csak keresi a legjobb formáját és igazán erős időfutamot 2019-ben még nem láthattunk Dennistől. Küng viszont a Lapierre-től egy elég komoly bringát kapott, amihez elég gyorsan alkalmazkodott.

Két dolog is erősen a svájciak kiválósága mellett szól: a hazai verseny adta extra motiváció és az útvonal pontos ismerete. 

Néhány hete készült vele egy interjú, melyben elmondta, hogy mennyire fontos az útvonal ismerete. 

Elengedhetetlen tényező, különösen egy rövid időfutam esetében. Pontosan tudnod kell, hogy egy kanyart milyen sebességgel és mennyi kockázattal vehetsz be. Hamarosan megvizsgáljuk a Langnau útvonalát, így megfelelően szimulálhatom az edzéseken. 

Fogadás szempontjából több tipp is szóba jöhet. 

Küng győzelme irodától függően nagyjából 3-szoros pénzzel kecsegtet. Ennél jóval biztonságibb tipp, hogy dobogón végez, erre 1.50 körüli oddsot kapunk. A legjobb tippnek viszont a Dennisszel való H2H-et tartjuk, ahol 1.67 az odds Küngre. Az idei formák, a hazai útvonal és az extra motiváció miatt egyértelműen a svájcit várjuk előrébb. 

{"headTitle":"Svájci Körverseny, 1. szakasz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-06-15 14:35","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Küng nyer","odds":"3.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Küng Top 3","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"H2H: Küng vs Dennis - Küng","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet

 

megosztom